Facebook Pixel
Velofit

Velofit podcast: Sana Hypoxi - Intervalbaseret højdetræning og meget mere.

Velofit
Velofit

Jo, den er god nok, som overskriften fortæller. Det er nu muligt fra en lænestol i Aarhus, Aalborg, Odense, København og flere andre steder at træne i højden, som var du på toppen af vulkanen Teide eller faktisk et par tusind meter højere oppe. Det har faktisk været muligt siden 2019, hvor Thomas Bundgaard ved en tilfældighed mødte Casper Foldager, stifter af Sana Hypoxi, sammen med Brian Elmengaard og Rasmus Stockholm, som alle tre er læger med speciale i ortopædkirurgi.

"Da Casper i januar 2020 spurgte, om jeg ville prøve kontrolleret, intervalbaseret højdetræning i en lænestol i Egå, skulle der ikke mange overvejelser til," udtaler Thomas Bundgaard, som kort efter mærkede effekten med Velotons. Sidenhen har Thomas brugt Sana, on/off, både med henblik på performanceoptimering, men særligt som et middel mod migræneanfald.

Vi har langt om længe fået muligheden for at have Casper Foldager med i podcaststudiet og snakket om effekterne ved hypoxi (lav iltmængde). Helt konkret har vi udspurgt ham om følgende:

  • Hvad er Sana Hypoxi?
  • ⁠Hvad er fordelene?
  • ⁠Hvordan kan man bruge det, og hvad er effekterne?
  • ⁠Kan det betale sig?
  • ⁠Egne erfaringer?

Dette er blevet til en yderst interessant podcast (i vores optik :)), som reelt set kunne have været dobbelt så lang. Vi kommer ind på det væsentlige, og særligt hvor stor effekt lav iltbehandling har på alle celler i kroppen, og hvordan det kan hjælpe på alt fra hjernerystelse, COVID-19/influenza-senfølger, performance optimering til langvarige skader i bevægeapparatet.

Lyt med og giv os et like på vejen ;)

/Velofit

Ps. Denne podcast er ikke sponsoreret.

Velofit
Not playing