Facebook Pixel
Velofit

Velofit podcast - Tung styrketræning og meget bedre cykelperformance

Velofit
Velofit

I den seneste periode har vi fordybet os i styrketræning kombineret med cykeltræning – en praksis, mange cykelryttere typisk integrerer i vintermånederne. Men gør vi det korrekt? Er det for meget, eller gør vi det måske forkert eller mindre optimalt?

For at få svar på disse spørgsmål har vi haft fornøjelsen af at sidde ned med eksperten Jesper Bundgaard Mikkelsen - faktisk flere gange. Jesper er en erfaren styrkeløfter med imponerende præstationer, herunder danske rekorder og langvarig deltagelse på landsholdet, indtil han afsluttede sin aktive karriere i 2021. Selvom han stadig træner eliten inden for styrkeløft og lovende talenter, har han også de seneste par år, brugt en del af sin energi på cykeltræning.

I vores seneste podcast diskuterede vi emnet styrketræning, og det vil uden tvivl kaste lys over potentialet i styrketræning for cykelryttere. Vi afdækker hvilke øvelser, der er værd at fokusere på, og hvor meget energi der bør investeres i denne træningsform. Svarene på disse spørgsmål er ved at blive mere tydelige, men selv for os med mange års erfaring inden for styrketræning var det en øjenåbner.

Vi erkender nu, at vores tidligere tilgang ikke altid har været optimal. Selvom det ikke har været spild af tid, har vi nogle gange påført os selv mere træningsbelastning, end der var nødvendig eller muligt at omsætte til øget hastighed på cyklen. Resultatet har været en udmattet krop, manglende energi på cyklen og øget risiko for overtræning. Vi er sikre på, at mange stadig træner efter ældre principper og oplever den samme træthed. Vi er overbeviste om, at tiden og resultatet kan optimeres betydeligt mere ved at følge disse nye principper.

Som følge af vores samtale med Jesper har vi udviklet et styrkeprogram. Programmet strækker sig over 4 uger med progression hele vejen igennem, hvorefter du kan begynde forfra – stærkere og mere udviklet.

Find programmet her: Link til styrketræningsprogrammet for cykelryttere

Ud over det ønsker vi dig god fornøjelse med podcasten.

/Velofit

Velofit
Not playing