Facebook Pixel
AKK OY VEY - JØDEPODDEN

Golda Meir

AKK OY VEY - JØDEPODDEN
AKK OY VEY - JØDEPODDEN

I denne episoden av Akk Oy Vey - Jødepodden samtaler jeg med den svenske forfatteren Kenneth Hermele om hans bok om Golda Meir, Israels første og eneste kvinnelige statsminister i perioden 1969-1974. Boken Jag hatar sladder, er én av Hermeles tre bøker, som alle inneholder et kort dramatisk verk og et essay, om jødiske kvinner som på ulikt vis har som mål å bidra til et bedre samfunn.

Hermele og jeg har sett den nye filmen der Helen Mirren gestalter Golda Meir. Filmen handler om hennes håndtering av Yom Kippur-krigen i 1973 - en krig som det stadig refereres til etter Hamas' overraskende angrep på Israel den 7. oktober 2023.

Denne episoden ble spilt inn mandag 9. oktober 2023 - to dager etter Hamas' angrep på Israelske sivile og den etterfølgende krigen.


Om du liker Akk Oy Vey - Jødepodden kan du trykke abonner i din foretrukne spiller. Da vil du motta beskjed om når neste episode blir publisert.  


Dersom du har spørsmål til Akk Oy Vey Jødepodden, eller vil bidra med innspill og ideer, send en mail til post@jodepodden.no


Akk Oy Vey - Jødepodden er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Musikken er komponert og arranger av Jens Wendelboe.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

AKK OY VEY - JØDEPODDEN
Spelar inte