Facebook Pixel
Bag Om Nyhederne

#115 – Særudsendelse: Nordic Waste-sagen og retsstatens tilstand med professor og dr.jur. Jesper Lau Hansen

Bag Om Nyhederne
Bag Om Nyhederne

Allerede før sagen om Nordic Waste og jordskredet i Randers overhovedet er blevet undersøgt, har politikerne formået at placere ansvaret for regningen. Spørgsmålet er, om forløbet, mediedækningen og politikernes håndtering er en retsstat værdig?

For hvad betyder det egentlig, når politikerne, herunder særligt justitsministeren, udpeger enkeltpersoner som helt eller delvist ansvarlige i sager, som endnu ikke er grundigt belyst?

Og hvilke konsekvenser har det måske allerede fået for Danmarks evne til at tiltrække kapital, når nogle politikere uden varsel vil ændre på, hvem der skal hæfte for katastrofer som den, der udspiller sig i Randers?

Bag Om Nyheder spørger til de juridiske aspekter med dagens gæst; Jesper Lau Hansen, professor, dr.jur. samt næstformand i CEPOS’ bestyrelse. Grundet sagens alvor vil dagens program udelukkende berøre dette emne.

Traditionen om Lyspunkt og Skævert holder vi dog stadig fast i, om end vi også i dette tilfælde inddrager personer, der har udtalt sig om Nordic Waste-sagen.

Panelet består i denne uge af direktør Jes Brinchmann og specialkonsulent og vært for Regelstaten podcast Jonas Herby.

Tilrettelægger: Raurel Adams

Links:

Jesper Olsen: https://www.raeson.dk/2024/jesper-olsen-der-er-noget-vigtigere-der-er-ved-at-skride-end-jorden-i-randers-tilliden-til-systemet/

Benny Engelbrecht: https://twitter.com/BennyEngelbrech/status/1750070128710918267

Bag Om Nyhederne
Spelar inte