Facebook Pixel
Doktor Fives podcast

#18 Hva er SE terapi? med Therese Clemetsen

Doktor Fives podcast
Doktor Fives podcast

Therese er en erfaren SE terapeut, som ble frelst av metoden etter at hun så hvor stor endring det gjorde i hennes eget liv. I dag hjelper hun andre mennesker som sliter etter eller under ulike typer traumer. Alt fra komplekse barndomstraumer, til reaksjoner etter enkle bilulykker og krigsofre. Therese brenner for faget og for å hjelpe andre.


Somatic Experiencing (SE), skapt av Dr. Peter A. Levine, er en terapeutisk tilnærming rettet mot å løse traumer ved å fokusere på kroppens naturlige responsmekanismer. SE hjelper til med å gjenopprette kroppens evne til selvregulering ved å bearbeide fastlåste kamp-, flukt- eller frysresponsene, som kan oppstå etter traumatiske hendelser​​.


Nevroplastiske lidelser involverer endringer i hjernens strukturer eller funksjoner som leder til dysfunksjon, ofte utløst av langvarig stress eller traumer. Disse lidelsene og traumetilstander som SE adresserer, deler et felles grunnlag i et dysregulert nervesystem.


Mer om Therese kan du finner her:

Therese Clemetsen


Følg meg gjerne på

Doktor Laila Five (@doktorfive) • Instagram-bilder og -videoer

Balansert av Doktorfive – Nevroplastisk behandling

lailafive (@doktorfive) | TikTok

mail: laila@doktorfive.com


Disclamer: innholdet i podcasten er ment som generell helseopplysning og erstatter ikke medisinske råd eller behandling. Har du spørsmål om din medisinske tilstand må du kontakte egen lege. Selv om mange alvorlige symptomer som deles i denne podcasten er nevroplastiske, så bør annen fysisk sykdom alltid utelukkes av lege, før legen din kan vurdere om tilstanden er nevroplastisk


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Doktor Fives podcast
Spelar inte