Facebook Pixel
Finans Podcast

Impact #31: Trump eller Biden: Hvad betyder det for danske virksomheder, hvem der vinder præsidentvalget

Finans Podcast
Finans Podcast
Vi tager fat i to politisk forankrede impact-historier. Det handler om gas, og det handler om det amerikanske valg. Hvad betyder udfaldet af præsidentvalget til november for danske virksomheder?

Det taler vi om i ugens podcast fra Impact.

(01:26) Den grønne omstilling er ikke gratis
Regeringens nationale energikrisestab Nekst anbefaler, at regeringen ændrer lovgivningen, så det bliver muligt at tvinge boligejere til at droppe gassen helt i udvalgte områder. Det er en kontroversiel udmelding, lyder det fra klimaredaktør på Finans, Jakob Martini. Det er et eksempel på, at man er nødt til at tage lidt mere dramatiske skridt for at nå målet om at reducere sin udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030 i forhold til 1990.

(07:55) Hvad betyder det amerikanske valg for Danmarks grønne virksomheder?
Den 5. november skal amerikanerne til stemmeurnerne, og alt tyder på at det bliver et tæt valg mellem den nuværende præsident Joe Biden og den tidligere præsident og udfordrer til Biden, Donald Trump. Emma Qvirin fortæller om et polariseret land, hvor kampagnerne handler mere om at svine modstanderen til, end om at tale om egne politiske standpunkter.

Med Joe Biden får man forudsigelighed, men Donald Trump får man det stik modsatte. Men hvad betyder det for den grønne omstilling og mulighederne for danske virksomheder i USA, hvem der vinder valget?

I studiet: Journalist Emma Qvirin, klimaredaktør Jakob Martini og ESG-redaktør Signe Ferslev.

Teknik og lyddesign: Kasper Søegaard og Anders Thykier.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Finans Podcast
Spelar inte