Facebook Pixel
Hopium.fi

Hopium #42 - Meemikolikot, BRC-20 ja CLAMM-pörssit

Hopium.fi
Hopium.fi

Mikä ajaa kryptomarkkinoilla ns. meemikolikkokausia? Mistä meemikolikoiden arvo muodostuu ja onko niilla mitään utiliteettia, eli käyttötarkoitusta? Nyt hallitsee $PEPE, aiemmin oli $SHIBA. Miten nämä aallot menevät ja muodostuvat? AAsin siltana päästään myös keskustelemaan Bitcoin-verkon päälle rakennettuu BRC-20 standardiin, jossa nimestään huolimatta ei juurikaan ole mitään samaa Ethereumin puolella olevaan ERC-20 standardiin. Lopuksi käymme yleisesti läpi defin puolella toimivaan uuteen pörssimalliin, CLAMM eli concentrade liquidity automated market maker. Uniswap V3 oli uusi innovattio, joka mahdollistaa likviditeetin tarjoamista tietyillä hinta-alueilla, tehden näin sijoittamisesta tehokkaampaa. Nyt Uniswap V3:n bisneslisenssi raukeaa, tehden sen koodista vapaata forkattavaksi ja muutettavaksi. Onko odotettavissa uusien CLAMM-pörssien aaltoa ja mahdollisesti myös niihin liittyviä tokeneita?


Jakson linkkejä:

https://blog.uniswap.org/uniswap-v3

https://trustwallet.com/blog/a-beginners-guide-to-brc-20


Linkki Defi Suomi -uutiskirjeen alennuskuponkiin:

https://www.defisuomi.fi/hopium

Hopium.fi Podcast:

Mitä käy kun Telegrammin kryptovaluuttojen anonyymissä keskusteluryhmässä kaksi täysin erilaista hahmoa kohtaa ja huomaa jakavansa saman intohimon kryptovaluuttoihin, defiin ja niiden ilosanoman levittämiseen?

Syntyy Hopium.fi podcast, jossa käsitellään defiä, keskustellaan kryptovaluutoista ja avataan alan käsitteitä ja ilmiöitä – selvällä suomen kielellä. Isäntinä rahoituksen MBA Cee ja muusikonrenttu Souldier.

Vastuuvapautus: podcastin sisältö, tai mikään muu tässä julkaistu sisältö, ei ole sijoitusneuvontaa, eikä sitä sellaisena pidä käsittää tai käyttää. Sisältö on tehty puhtaasti opetus- ja viihdekäyttöön.

Hopium.fi linkit:
www: https://defisuomi.fi/
TG: https://t.me/defisuomi
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCYM8PtEnEM1P8tfPvDW-Zow
Twitter: https://twitter.com/souldierbtc
Twitter: https://twitter.com/cryptic_cee


Hopium.fi
Spelar inte