Facebook Pixel
Pædagogisk kvarter

64 - Hvorfor skifter vi ikke metode, når det vi gør, ikke virker? Med Anja Kristine Hvidberg Olsen og Lars Rasborg

Pædagogisk kvarter
Pædagogisk kvarter
Der er brug for en bevidsthed om metoder og metodeskift i den pædagogiske praksis.

Det mener børnepsykolog Lars Rasborg, der er gæst i årets første udgave af Pædagogisk kvarter.

”Når vi står og kigger på det barn, der står foran os, så kræver det, at vi faktisk har en bevidsthed, om de pædagogiske metoder, vi bruger, og de veje, vi går. Så kan vi vælge nye veje, når det, vi gør, ikke virker. Hvis man omvendt bliver ved med at gøre det samme, så får man jo også det samme resultat,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen, der er cand. pæd i pædagogisk psykolog og programmets faste pædagogiske ekspert.

Hun opfordrer til, at man ude i dagtilbud og skoler er opmærksom på om kulturen fremmer, at man gør det samme frem for at skifte metode.

”Jeg tænker, at der kan være institutionskultur og logik, der kan være med til, at vi hænger fast og repeterer den her tilgang eller de her metoder og bliver ved med at gøre det. Fordi det er det, jeg kan se mine kollegaer gøre, så nu gør jeg det samme. Det er sådan, det er her på Blå Stue, at vi holder fast, og vi gør på den her måde,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen.

I podcasten fortæller hun og Lars Rasborg om, hvordan man kan få en større bevidsthed om metoderne og hvornår det kan være relevant at overveje et metodeskift.

Lars Rasborg er ud over at være børnepsykolog og uddannet pædagog. Han har skrevet en række bøger. Bland andet bogen ”Metodevalg i en dynamisk pædagogisk praksis”.

Du kan høre et længere program om den bog i vores serie PERSPEKTIV. Programmet hedder ”Passer barnet ikke til den pædagogiske metode – eller er det omvendt?”

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Programmet er udgivet af Socialt Indblik

Tilrettelæggelse: Niels Svanborg

Redigering: Ida Frisk Carstensen
Pædagogisk kvarter
Spelar inte