Facebook Pixel
Pædagogisk kvarter

67 - Det kræver tryghed at turde se på sin egen praksis. Med Anja Kristine Hvidberg Olsen og Sofie Henriksen

Pædagogisk kvarter
Pædagogisk kvarter
”Hvis vi skulle tænke over alt, hvad vi gør, så ville vores hjerne brænde sammen.Men vi også behov for at få styr i den autopilot og sige, ”hey, hvad er det egentlig, vi gør hver eneste dag? Er det hensigtsmæssigt? Hvad er det for en hverdag, vi tilbyder børnene, forældrene og os selv?” Og det kræver, at vi kommer ned i gear og får lov til at reflektere over, hvordan er det her hensigtsmæssigt, både på den korte og den lange bane.”

Det fortæller cand. pæd i pædagogisk psykologi Sofie Henriksen, der for andet program i træk er gæst i Pædagogisk kvarter, hvor hun fortæller om, hvordan personalet i dagtilbud får mere blik for samspillet mellem både børn og personale og personalet imellem. Og hvordan man kommer i gang med at ændre kulturen i dagtilbuddet.

Sofie Henriksen har sammen med børnepsykolog Margrethe Brun Hansen skrevet bogen "Blik for samspillet", som kan hjælpe personalet til at arbejde med at få bedre blik for samspillet, blande sig i kollegernes praksis og træne det, hun kalder, ”mentaliseringsmusklen”.

Fast ekspert i programmet Anja Kristine Hvidberg Olsen fortæller, hvordan hun oplevet, at det at udvikle en kultur, hvor man trygt tør blande sig i hinandens praksis, kan have en kæmpe betydning for både institutionen og den enkelte medarbejder.

”Min erfaringer, at når vi tør begynde at blande os i hinandens praksis, så rykker det helt vildt. Når personalegruppe begynder at have en kultur, hvor de tillidsfuldt kan blande sig, også der hvor det bliver svært, så får de lyst til mere og mere af det, fordi de jo lynhurtigt får en erfaring med at hverdagen og arbejdet bliver langt mere glædesfuldt og nemmere,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen.

I podcasten fortæller Sofie Henriksen og Anja Kristine Hvidberg Olsen så mere om, hvordan man kan tage de første skridt til at komme i gang.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Programmet er udgivet af Socialt Indblik

Tilrettelæggelse: Niels Svanborg

Redigering: Ida Frisk Carstensen
Pædagogisk kvarter
Spelar inte