Facebook Pixel
Pædagogisk kvarter

70 - Hvordan beroliger pædagogerne løvemor og løvefar og styrker forældresamarbejdet? Med Frej Prahl og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Pædagogisk kvarter
Pædagogisk kvarter
www.Socialtindblik.dk”Mange moderne forældre er meget følsomme. De er meget usikre selv på sig selv.’Gør jeg det rigtigt?’ Og det skal man som pædagog forstå. Det kan være enormt afvæbnende for moderne forældre, når de helt konkret får at vide, at de gør det godt.”

Sådan siger Frej Prahl i denne uges Pædagogisk kvarter, der handler om forældresamarbejdet og hvordan man kan styrke det.

Frej Prahl er psykolog og forfatter Frej Prahl. Han mener, at en nøgle til at styrke forældresamarbejdet ligger i at forstå forældrene, og hvad der er vigtigt for dem.

”Det er vigtigt for moderne forældre, at de får at vide fra pædagogerne, at de som forældre gør det godt. Og det er vigtigt, at pædagogerne kan se barnets kvaliteter. Altså se, hvad er det egentlig, mit barn er god til? Fordi hvis man bare hører alt det, de ikke kan lide ved ens barn, og alt det, der frustrerer dem, så kommer den her løvefar eller løvemor op igen, og så er det dårlige samarbejde bare i gang,” siger Frej Prahl og fortsætter:

”Så jeg vil sige til pædagoger, at de skal gøre alt, hvad de kan for at skabe tillid. De skal tro på, at forældrene gør det så godt, de overhovedet kan med de forudsætninger, de nu engang har. Det er nedregulerende for forældre at blive mødt på den måde”.

Sammen med programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen fortæller han om, hvordan man som pædagog bedre kan forstå forældrene og styrke samarbejdet.

Frej Prahl er blandt andet forfatter til Plads til kærligheden – en overlevelsesguide til forældre og han laver podcasten Familiepsykologi.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Programmet er udgivet af Socialt Indblik

Tilrettelæggelse: Niels Svanborg

Redigering: Ida Frisk Carstensen
Pædagogisk kvarter
Spelar inte