Facebook Pixel
Pædagogisk kvarter

71 - Drop udklædningen og vær dig selv. Med Frej Prahl og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Pædagogisk kvarter
Pædagogisk kvarter
”Jeg kunne mærke, at jeg simpelthen blev nødt til at begynde at være mere i overensstemmelse med, hvad jeg selv syntes var fedt som forældre. At være mere mig selv”.

Det fortæller psykolog Frej Prahl, der i ugen Pædagogiske kvarter taler om det autentiske forældreskab.

I podcasten peger han fingeren mod sig selv, når han skal forklare, hvordan man som forældre kan komme til at tage en særlig udklædning eller rolle på sig. Det har han nemlig selv gjort.

Men man bliver en dårlig version af sig selv, og børnene gennemskuer lynhurtigt, at man forsøger at spille en rolle, fortæller Frej Prahl.

Programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen fortæller, hvordan man som pædagog kan styrke forældrene i deres autentiske forældreskab ved at være ekstra opmærksom på at positivt bekræfte forældrene og gøre dem trygge.

Og så opfordrer hun i øvrigt også pædagogerne til at være opmærksom på om de også kan komme til at være autentiske og påtage sig en rolle. For det kan børnene mærke, og det slider på pædagogerne, hvis de ikke føler de kan være sig selv.

Så hvordan smider man forklædningen og bliver mere autentisk. Det taler Frej Prahl og Anja Kristine Hvidberg Olsen om i podcasten.

Frej Prahl er blandt andet forfatter til Plads til kærligheden – overlevelsesguide til forældre, og han laver podcasten Familiepsykologi.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Programmet er udgivet af Socialt Indblik.

Tilrettelæggelse: Niels Svanborg
Redigering: Ida Frisk Carstensen
Pædagogisk kvarter
Spelar inte