Facebook Pixel
Sosialarbeiderpodden

Livepod fra Arendal: Fattigdom i verdens rikeste land. Hvor dyrt er det å være vennen din?

Sosialarbeiderpodden
Sosialarbeiderpodden

Fattigdom er et alvorlig og voksende samfunnsproblem som rammer stadig flere når prisene, rentene og andre utgifter øker. Hva er årsakene og konsekvensene av fattigdom? Hvordan oppleves det å være fattig i verdens rikeste land? Hva kan politikerne og storsamfunnet gjøre for å forebygge og redusere sosiale problemer?


I denne liveinnspillingen får du svar gjennom å høre fra tre ulike perspektiver på fattigdom:

- Kaisa Hansen-Suckow, forfatteren av boken “Oss mot verden - en historie om å være fattig”, deler sin personlige historie om å vokse opp i en familie med økonomiske problemer, og hvordan det preger identitet, relasjoner og livsvalg.

- Mari Rege leder regjeringens ekspertgruppe for Barn i fattige familier. Hun vil fortelle om hvem de er, hvorfor de er det og hvilke konsekvenser dette får for hele samfunnet.

- Statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Torbjørn Vereide (Ap) og stortingsrepresentant og leder for helse- og sosialkomiteen på stortinget, Freddy André Øvstegård (SV) får i oppdrag å se fremover og skissere de politiske løsningene som skal til for å bekjempe fattigdom i Norge. 


Hva må til for å sikre at alle har et verdig liv og like muligheter i Norge? Følg sendingen og få svar!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sosialarbeiderpodden
Spelar inte