Facebook Pixel
Frilanslivet

134: Filmskaper Mari Storstein om å ta makten

Description

- Jeg er god på å hygge meg med prosessen! Selv om tematikken er alvorlig er det viktig at det er gøy, sier regissør Mari Storstein (35). Hun har laget en rekke dokumentarfilmer som belyser hvordan det er å leve med en funksjonsnedsettelse og hvilken kamp mange kjemper for frihet. For TV2-serien Søsken har hun vunnet Gullruten for beste dokumentarserie, i tillegg har hun mottat Jonas-prisen fra Universitetet i Oslo, Redd Barnas Barnerettighetspris og Norges Handikapforbunds Hederspris.

Mari bor i Oslo og har sin utdannelse fra Høgskolen i Lillehammer. Mari har selv en funksjonsnedsettelse, og har brukt rullestol siden hun var 1,5 år. Christina snakker med Mari om diskrimineringen hun opplever og om hvordan kameraet ble et virkemiddel som gjorde at maktposisjonene ble litt snudd. Mari forteller hvordan det er å jobbe med sin samboer, og også sin bror, om hvordan hun innretter arbeidshverdagen sin som funkis filmskaper, om viktigheten av å ta pauser og om hva det koster henne å jobbe med en tematikk som er så nært knyttet opp mot hennes eget liv.

Samtalen toucher også innpå bruk av Post-it lapper, sjøkreps, Tenerife og hvordan det oppleves når folk kommenterer at det er så imponerende å se henne sitte på bar eller på buss.

Intervjuet av Christina Skreiberg

Categories