Facebook Pixel
By Sandra

Attachment styles: tilknytning og kærlighed

By Sandra
By Sandra

I dagens afsnit taler jeg om Attachment styles eller tilknytningsstile. Jeg udforsker, hvordan vores tilknytning til andre kan påvirke vores relationer og følelsesmæssige velbefindende.

Jeg starter med at definere, hvad Attachment styles er, og hvordan de udvikles i barndommen og påvirker vores voksenliv. Tilknytning er dybt forankret i vores tidlige relationer, og det påvirker, hvordan vi danner forbindelser til andre i vores liv, herunder partnere, familie og venner. Der er tre primære tilknytningsstile: den avoidant, den secure og den anxious.


Den avoidant tilknytning kan manifestere sig som en tendens til at trække sig væk fra intimitet og forpligtelse.

Personer med en secure tilknytning har en tendens til at have sundere og mere afbalancerede relationer, hvor de føler sig trygge og tæt forbundne.

Endelig har den anxious tilknytning en tendens til at udtrykke sig som en bekymring for afvisning og en konstant søgen efter bekræftelse.

Jeg dykker ned i, hvordan hver af disse tilknytningsstile kan påvirke vores adfærd, kommunikation og følelsesmæssige reaktioner i relationer. Jeg udforsker også, hvordan vores tilknytningsstil kan påvirke vores selvværd og vores evne til at opbygge dybe og meningsfulde forbindelser.

Jeg taler om, hvordan du kan identificere din egen tilknytningsstil og arbejde med at skabe sundere og tilfredsstillende relationer. Jeg taler om betydningen af selvbevidsthed og selvværd i den proces.

Nævnt i afsnittet:

Bogen Attached: https://www.saxo.com/dk/attached_amir-levine-rachel-heller_paperback_9781585429134

Mel Robins interview med Melissa Franco: https://www.youtube.com/watch?v=WNmYDYdgYQo


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

By Sandra
Not playing