Facebook Pixel
Copypodden

”Tjuvstarta när du skriver” – Mattias Jersild

Copypodden
Copypodden

Mattias Jersild har jobbat som copywriter i över 30 år. Han är numera frilans, och har arbetat på reklambyråer som Rönnberg & Co och Hall & Cederquist. Mattias skriver och tänker för uppdragsgivare som Zeta, H&M, Köttkultur, If Försäkring och Nygårdsanna. Han berättar om tjuvstarter, om att tackla feedback från uppdragsgivare, och om en copywriters ofrånkomliga grundton. Du hör honom också snacka om:

  • varför du kan skita i rubriken (i alla fall i början)
  • vad dyslektiska art directors kan göra för nytta
  • tricket du kan använda när du antecknar för hand
  • hur tänkandet och pekfingervalsen hänger ihop
  • en radda grejer som är riktigt bra med att vara copywriter

I Copypodden intervjuar Mattias Åkerberg en radda av Sveriges bästa copywriters. Mattias är copywriter och UX-writer sedan över 15 år, och är aktuell som författare till Copyboken.

Folk som Mattias namedroppar i avsnittet: Calle Lewenhaupt, Jan Cederquist, Lars Forsberg, Peter Kandimaa, Henrik Häger, Björn Schumacher, Anders Wester och Lars Liljendahl.

I avsnittet läser Mattias Jersild inledningen i boken “Fernando – mitt livs historia, mitt livs recept”, som han har skrivit på uppdrag av Fernando Di Luca och hans företag Zeta.

Copypodden är inspelad hos TMP Media Group i Göteborg och Stockholm. Och det är Oskar Nyström på Studio Nyström som har klippt, fixat och ljudsatt varenda sekund av det här poddavsnittet. Fotografen heter David Einar, och jobbar på Linkin i Linköping. Tack för att du lyssnar!

Copypodden
Not playing