Go to podcast
by Nadja Vienberg
Du Burde Ingenting

#10 Skal du på kur? med Dina Christiansen

Description

I denne episode har jeg inviteret personlig træner og klinisk diætist Dina Chirstiansen ind i podcasten til en snak om slankekure og slankemidler. Mange ved efterhånden at en slankekur ikke er en hensigtsmæssig måde at opnå et vægttab på. At over 90% tager de tabte kilo på igen (og nogle flere kilo). Alligevel hopper flertallet af os på en ny kur når vi ser en, særligt i januar. Så hvordan formår vi egentlig at holde os skeptiske overfor nye slankekure? Hvordan lærer vi at forholde os kritiske overfor producenter af slankemidler, der igennem misinformerende retorik, forsøger at sælge dig deres nyeste produkt? Det forsøger Dina og jeg at svare på i dette afsnit, hvor vi stiller os kritiske overfor slankeindustrien.

Kilder:
I et studie fra 2012 konkluderes det, at ved både personlige konsultationer og gruppeforløb, kunne hjælpe 40% til at bibeholde et vægttab på over 10% i 8 år (1).
Yoyovægt kan medføre fysiologiske konsekvenser som højere fedtprocent og lavere muskelmasse (2).

1: The Look Ahead Reseach Group, 2017: The Look AHEAD Research Group, 2017: The Look AHEAD Study: A Description of the Lifestyle Intervention and the Evidence Supporting It (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613279/pdf/nihms-81751.pdf [10.12.20]).
2: Thorpe, M.: Healthline.com. 10 Solid Reasons Why Yo-Yo Dieting Is Bad for You. Healthline. (https://www.healthline.com/nutrition/yo-yo-dieting [10.12.20]).

Details

Episode

by Nadja Vienberg