Facebook Pixel
Equicast

#25: Det dyrebare blod - om blodfarme og dyreforsøg med heste

Equicast
Equicast
I den seneste tid har der været meget debat om de islandske blodfarme. På en blodfarm tappes drægtige hopper for blod, fordi blodet indeholder et hormon, som bruges i forbindelse med svineavl - og er utrolig mange penge værd!

Hormonet tvinger søer til at blive hurtigere drægtige og presser dermed deres kroppe til det yderste med det formål at producere flere smågrise. Men er det etisk forsvarligt at tappe gravide hopper for blod? Og er det okay, at vi gør det for at presse vores svineproduktion til det yderste?

Vi har besøg af dyrlæge, kiropraktor og avler af islandske heste Anne Marie Veistrup, der ejer Lejre Dyreklinik og har sin gang på Island.

Hør om hvordan blodtapningen på Island reelt foregår og så drager vi paralleller til danske dyreforsøg med heste og rewilding-debatten.

Vi skal gøre opmærksom på, at denne udsendelse indeholder beskrivelser af uetisk omgang med heste, der kan virke anstødelig for nogle. Ikke desto mindre har vi valgt ikke at klippe noget ud, da alle aspekter af debatten fortjener at blive nævnt.

Gruppen på Facebook, som nævnes i udsendelsen, hedder Stop Vanrøgt af Dyr Bag Hegn.
Equicast
Not playing