Facebook Pixel
Forældre før tid

Afsnit 13 - Marias fortælling

Forældre før tid
Forældre før tid
”Jeg var mere ramt som mor til en datter født 36+3 end med min søn født 33+1”
Efter en kompliceret graviditet føder Maria i 2017 datteren Mollie i uge 36+3. Mollie trækker ikke vejret, da hun kommer ud. Jordemoderen spørger derfor, om ”de ikke lige skal få gang i hende”, hvilket de heldigvis hurtigt får. Men sætningen sætter sig i Maria. Maria og Mollie indlægges på barselsgangen, hvor Maria ikke føler sig mødt og oplever en svær tid.
Maria deler ærligt, hvordan tiden efter indlæggelsen påvirkes af svære følelser og en utrøstelig Mollie, der kun sover begrænset. Maria kæmper, men hænger til sidst ikke sammen mere. Hun opsøger derfor hjælp gennem Mødrehjælpen, som får stor betydning for, at Maria kommer ud på den anden side.
I 2019 kommer Marias andet barn Marius til verden i uge 33+1 efter endnu en kompliceret graviditet. Denne gang indlægges de på neonatal, hvilket for Maria er en helt anden oplevelse. Trods Marius’ tidlige start på livet, oplever Maria, at der på neonatal er en forståelse, og hun føler sig mødt i den sårbare tid.
Marias fortælling er en ærlig fortælling om mange svære følelser. Men det er også en fortælling, der kan give håb – for selvom Maria har kæmpet med svære følelser, så er hun og hendes familie et godt sted i dag.

Musik:
"Barnesind" af Lise Dres
"Gentager historien" af Lise Dres
Andet underlægning fra YouTubes lydbibliotek og købt fra Audiojungle

Se mere på https://www.praematurefortaellinger.dk/
Forældre før tid
Not playing