Facebook Pixel
Forældresparring

Episode 46, Spisekort til måltider

Forældresparring
Forældresparring

Nu skal vi have et hyggeligt måltid. Kender du det? Et måltid, hvor alle sidder på numsen og spiser den mad, der er på tallerkenen?

Det kan nemt blive fyldt med konflikter, når vi er samlet omkring spisebordet. Hele familien har haft en lang dag, og alle er lidt trætte, måske har de voksne haft travlt i køkkenet for at få maden klar, mens børnene skal sætte sig til bordet midt i en leg.

Det gælder både for børn og voksne, at vi gemmer vores følelser til der, hvor vi er trygge. Det betyder, at følelserne fra hele dagen kan være hobet op og vælte ind i måltidet som en ekstra ingrediens, man ikke drømte om at krydre middagen med.

I denne episode fortæller Charlotte Seeger om sine samtalekort, som kan bruges omkring måltidet. Charlotte Seeger er specialist i børns spisevaner – og i hvordan man opnår dejlige stunder omkring spisebordet i familien.

Du kan læse mere om Charlotte Seeger og hendes samtalekort på charlotteseeger.dk. I starten af episoden refererer Rikke Winckler til samtalekort, der blev brugt ved en nytårsfest. Dem kan du læse mere om her: smalltalkbq.com

Forældresparring
Not playing