Facebook Pixel
Inspirasjonspodden med Tina Løvberg

66- Espen Tønnesen, professor i treningsvitenskap om hvordan opprettholde kontinuitet med trening, få fremgang med løping, trene frem mot et løp, og hvorfor de beste blir best i sport.

Inspirasjonspodden med Tina Løvberg
Inspirasjonspodden med Tina Løvberg

Espen Tønnesen er professor i treningsvitenskap og jobber på Høyskolen Kristiania og underviser i aktivitetslære, treningslære og fysisk aktivitet for ulike befolkningsgrupper . Han har tidligere vært fag- og forskningssjef i Olympiatoppen, og bidratt med sin kompetanse mot suksessfulle idrettsutøvere og trenere innenfor idretter som håndball, langrenn, svømming, orientering, kombinert og skøyter. I tillegg har han utgitt 12 fagbøker, forsket på rundt 100 verdensmestere og olympiske mestere og skrevet over 50 vitenskapelige artikler internasjonalt i anerkjente tidsskrifter. I dagens episode er det mange gode råd og mye inspirasjon å hente enten du er mosjonist eller nybegynner. Spørsmål vi får gode svar på er blant annet:

Hvordan kan folk unngå å bli periodetrenere og heller opprettholde kontinuitet i treningen?

Hva er grunner til at folk kan være motvillige til å begynne å løpe, og hvordan kan vi motivere dem til å prøve? Hva kan vi mosjonister lære av verdens beste langdistanseløpere? Hvordan kan man trene seg opp mot et løp og tips til løpeplan. Hvilken rolle spiller restitusjon og hvile i treningsprogrammet til mosjonister som forbereder seg til et løp? Hvordan kan mental trening og visualisering hjelpe med å forberede seg mentalt til et løp? Hvorfor blir de beste best i sport?

Inspirasjonspodden med Tina Løvberg
Not playing