Facebook Pixel
LinkedInpodden

237: Spara tid med en innehållsplan för LinkedIn

LinkedInpodden
LinkedInpodden

Spara tid med en innehållsplan för LinkedIn

Att planera ditt innehåll är en avgörande faktor för att säkerställa att du publicerar inlägg kontinuerligt, når rätt målgrupp och att du får det resultat du önskar. En bra innehållsplan ger dig riktlinjer för vad du ska publicera, när du ska publicera det och vilka format som fungerar bäst för din målgrupp.

För att skapa en effektiv innehållsplan behöver du först definiera dina mål. Vad vill du uppnå med din LinkedIn-närvaro? Vill du öka din synlighet, öka din följarskara eller generera leads? Att ha en klar målbild hjälper dig att skapa ett innehåll som är relevant och engagerande för din målgrupp.

Nästa steg är att analysera din målgrupp och deras beteende på LinkedIn. Vad är deras intressen, vad engagerar de sig i och vilken typ av innehåll uppskattar de mest?

Genom att förstå din målgrupp kan du lättare skapa innehåll som tilltalar och engagerar dem.

När du har identifierat dina mål är det dags att skapa din innehållskalender. Det innebär bland annat att bestämma vilka ämnen du vill prata om, vilka format som fungerar bäst (tex videos, bilder eller textinlägg), och när du ska publicera ditt innehåll. Planera också för hur du kan använda dig av olika teman för att skapa variation i ditt innehåll.

Det sista steget är att följa upp och utvärdera din innehåll. Vilka inlägg har fungerat bra och vilka får högst engagemang? Vilka ämnen och format kan du använda mer av? Genom att analysera dina resultat kan du finjustera din plan för att optimera din LinkedIn-närvaro och nå dina mål.

Sammanfattningsvis är en ordentlig innehållsplanering avgörande för hur du kommer lyckas på LinkedIn. Genom att planera ditt innehåll utifrån dina mål och din målgrupp kan du skapa innehåll som är relevant och engagerande. En genomtänkt innehållsplan hjälper dig att snabbare nå dina mål och optimera din närvaro på lång sikt.

Fördjupa dig på linkedinpodden.se

-- --

Utbildning:

Marknadsföring på LinkedIn: https://smartbizz.se/linkedin-utbildningar/

Skapa innehåll på LinkedIn: https://smartbizz.se/utbildning-skapa-innehall-till-linkedin/

-- --

ÖVRIGA LÄNKAR :

Blogg SmartBizz: Blogg SmartBizz

LinkedIn: Linda Björck

LinkedIn: SmartBizz

Youtube: Linda Björck

HAR DU IDEÉR & FÖRSLAG PÅ INNEHÅLL?

Skicka ett dm till Linda Björck på LinkedIn eller ett mail.

LÄR DU DIG NÅGOT?

Berätta för andra och lämna en review på iTunes.

Då blir jag jätteglad.

Och kom ihåg att du klickar på prenumerera så slipper du missa något avsnitt!

OM MIG:

Jag har utbildat i LinkedIn i över 10 år. Dessutom ingår jag i en expertgrupp, utvald av LinkedIn, och som har direktkontakt med LinkedIn. Har du frågor eller synpunkter, skicka dm via LinkedIn eller via SmartBizz.se

// Linda Björck

LinkedInpodden
Not playing