Facebook Pixel
Smerteuniverset

EPISODE 42 - Karpaltunnelsyndrom, akillessene- og fodsmerter: Fokus på smerter kan fastholde dig i smerter

Smerteuniverset
Smerteuniverset

Malene fik håndledssmerter i 2020. Som nybagt mor forhindrede smerterne hende i at bære på sin nyfødte søn, og begrænsede hende i sit arbejde. Hun følte sig utilstrækkelig og var bange for at hun aldrig ville blive smertefri. Desperat for at få det bedre, prøvede Malene at aflaste, træne, fik medicin og operation, men intet havde en vedvarende effekt på hendes smerter.

Da hun en dag fik ondt i begge fødder og akillessener, følte hun sig fortabt. Hun kunne nu hverken gå ture, eller bidrage i hjemmet. Smerterne overskyggede de positive ting i Malenes liv, og hun brugte timevis på at lede efter svar og behandlingsformer, som kunne hjælpe. Malenes bekymringer fastholdt hende i et konstant fokus på sine smerter, hvilket forværrede smerterne og nedsatte hendes livskvalitet og funktion.

I sin søgen efter nye behandlingsmuligheder stødte Malene på moderne smertevidenskab, men formåede ikke på egen hånd at omsætte den nye viden til praksis. Igennem et samarbejde med Simon Kirkegaard fra Smertevidenskab, blev Malene opmærksom på de faktorer der fastholdt hende i smerter og bekymringer, og kunne derved bryde den onde spiral hun var fanget i.

I dag er Malene smertefri og kan være den mor, kæreste og kollega som hun ønsker.

Vært: Simon Roost Kirkegaard, Cand. Scient. Fysioterapi, stifter og medejer af Smertevidenskab.

___________________________________________________

Du kan læse forskningen om operation kontra ingen operation for karpaltunnelsyndrom på https://www.jospt.org/doi/10.2519/jospt.2022.11075?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub%20%200pubmed

Vil du lære mere om kroniske smerter og hvordan de kan behandles så er der masser af gratis viden tilgængelig på https://smertevidenskab.dk/


Har du spørgsmål, ideer, ris eller ros, er du velkommen til at skrive til os på info@smertevidenskab.dk

Smerteuniverset
Not playing