Facebook Pixel
Smerteuniverset

EPISODE 47 - Kroniske rygsmerter og patient empowerment: Jane's historie om håb og helbredelse

Smerteuniverset
Smerteuniverset

Janes rygsmerter startede tilbage i 70'erne, da hun som højgravid løftede en kuvøse og fik et smæld i ryggen. Årene gik, og Jane opsøgte både kiropraktorer og fysioterapeuter i forsøget på at finde lindring. Men i 1984 ramte en akut diskusprolaps hende, hvilket førte til en alvorlig tilstand, kendt som cauda equina, der krævede akut operation. Selvom operationen hjalp, vedblev smerterne, og Jane blev afhængig af stærk smertestillende medicin i årevis.

I hele 45 år ledte Jane efter en løsning, både indenfor det offentlige sundhedsvæsen og gennem alternative behandlingsformer. Hun gennemgik seks rygoperationer, besøgte flere smerteklinikker og afprøvede forskellige medicinformer og alternative behandlinger.

På trods af stærke smerter fik Jane hverdagen til at fungere. Hendes dedikation og beslutsomhed førte til en imponerende karriere som både sygeplejerske, underviser og forsker. Hun var bl.a. en af de første til at forske i patient empowerment herhjemme.

Med sin baggrund som forsker og sygeplejerske var Jane først skeptisk, da hun stødte på Smertevidenskab, men efter at have lyttet til podcasts og dykket ned i den forskningslitteratur der blev refereret til, måtte Jane give behandlingen et forsøg.

Lyt med og hør, hvordan Jane trappede ud af den stærke smertestillende medicin, og hvordan hun bevægede sig fra at være afhængig af rollator og ikke kunne gå på trapper, til at deltage i danseundervisning og endda planlægge at begynde at løbe.

Vært: Simon Roost Kirkegaard, Cand. Scient. Fysioterapi, stifter og medejer af Smertevidenskab.

___________________________________________________

Hvis du har kroniske smerter, kan du blive en del af Facebook-gruppen “For os med kroniske smerter”, hvor Jane er administrator. Her har du mulighed for at stille spørgsmål, dele din historie og blive inspireret af andre i samme situation som dig: https://www.facebook.com/groups/861663424894762/

Vil du lære mere om kroniske smerter og hvordan de kan behandles så er der masser af gratis viden tilgængelig på https://smertevidenskab.dk/

Har du spørgsmål, ideer, ris eller ros, er du velkommen til at skrive til os på info@smertevidenskab.dk

Smerteuniverset
Not playing