Facebook Pixel
Smerteuniverset

EPISODE 48 - Kroniske rygsmerter: Slidgigt, smerter ved tænkt bevægelse og udtrapning af opioider

Smerteuniverset
Smerteuniverset

Esther på 74 år fik lændesmerter og bensmerter for ca. 20 år siden, som med tiden flyttede sig fra hendes lænd til den øverste del af ryggen. For 2,5 år blev smerterne så voldsomme, at Esther oplevede kvalme og følte sig så omtåget at hun ikke kunne tænke klart. Hun blev bekymret for fremtiden og begyndte at tvivle på, at hun nogensinde ville få det bedre. Desperat for at finde lindring begyndte Esther på stærk smertestillende medicin.

Fordi Esther ønskede ikke at tage den stærke medicin, som medfører alvorlige bivirkninger, kan give flere smerter og skabe afhængighed, ledte hun efter andre løsninger. I sin søgen efter anden behandling valgte Esther at indgå i et samarbejde med Smertevidenskab. Det blev til et længere forløb som startede med visualiseringsøvelser, hvor Esther skulle forestille sig at støvsuge sit sommerhus, før det var muligt at vende tilbage til almindelige daglidagsaktiviteter.

I dag har Esther fået håbet tilbage og tager ikke længere stærk smertestillende medicin på daglig basis. Hun har stadig smerter on/off. På smertefrie dage føler Esther sig uovervindelig, imens hun på dårlige dage må nedjustere sit aktivitetsniveau. Selvom smerter stadig fylder i Esther hverdag har hun formået at skabe et liv, der er rigt på oplevelser, mening og glæde.

Vært: Simon Roost Kirkegaard, Cand. Scient. Fysioterapi, stifter og medejer af Smertevidenskab.

___________________________________________________

Vil du lære mere om kroniske smerter og hvordan de kan behandles så er der masser af gratis viden tilgængelig på https://smertevidenskab.dk/

Har du spørgsmål, ideer, ris eller ros, er du velkommen til at skrive til os på info@smertevidenskab.dk

Smerteuniverset
Not playing