Facebook Pixel
Smerteuniverset

Episode 55 - Behandling og håndtering af hjernerystelse m. Ronni fra Commotio Danmark.

Smerteuniverset
Smerteuniverset

Hjernerystelser er en kompleks tilstand, der kan vende op og ned på ens verden. Pludselig bliver hverdagen overskygget af symptomer som hovedpine, nakkesmerter, kvalme, svimmelhed, samt koncentrations- og hukommelsesbesvær. Flere oplever endda en sådan følsomhed, at lys og lyd kan udløse kraftige symptomer.

I denne situation tårner spørgsmålene sig op, og usikkerheden breder sig som en sky. Hvordan håndterer man dette? Hvilke skridt skal man tage for at finde tilbage til sporet? Og hvordan genfinder man en hverdag uden konstante begrænsninger?

I dagens episode har vi Ronni fra Commotio Danmark med som gæst. Ronni, der står bag Commotio Danmark, har personligt oplevet hele ni hjernerystelser. Hans rejse gennem forskellige behandlinger, der skabte undren og tvivl, dannede grundlaget for hans dedikation til at hjælpe andre.

Ronni brugte sin sundhedsfaglige viden fra sin kandidatuddannelse i idræt, til at dykke ned i forskningen om hjernerystelser. Overrasket over manglen på overensstemmelse mellem tilbudt behandling og videnskabelig evidens, blev dette hans inspiration til at etablere Commotio.dk. Her hjælper han personer med hjernerystelse eller efterhjernerystelse med at navigere mellem myter og forældede behandlingsmetoder og skabe klarhed om evidensbaseret behandling.

I episoden udfordrer Ronni gængse behandlingsmetoder og afkræfter ideen om quick fixes for hjernerystelse. Sandheden er, at der ikke findes nogen hurtig løsning, og behandling tager tid. Din håndtering spiller en afgørende rolle for din trivsel og hvor lang tid det tager at blive symptomfri. Vi diskuterer også, hvordan undgåelse af stimuli kan fastholde symptomer, og hvorfor en opblussen af symptomer er en uundgåelig del af rejsen mod et liv uden begrænsninger eller symptomer.

God fornøjelse med podcasten!

Vært: Simon Roost Kirkegaard, Cand. Scient. Fysioterapi, stifter og medejer af Smertevidenskab.

___________________________________________________

Du kan lære mere på Commotio Danmarks hjemmeside og sociale medier som er linket her:

Hjemmeside: https://commotio.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/CommotioDanmark
Instagram: https://www.instagram.com/commotiodanmark/

Smerteuniverset
Not playing