Facebook Pixel
Stetoskopet – Tidsskriftets podkast

Hvem har pasientansvaret – ambulansepersonellet eller legen?

Når en ambulanse rykker ut på oppdrag, hender det ganske ofte at personellet rådfører seg med en lege på telefonen. I fellesskap legger man en plan for veien videre. Men når samtalen er over – hvem er det da som har ansvaret for at pasienten sikres forsvarlig helsehjelp? Har ambulansepersonellet fortsatt det fulle ansvaret? Eller ligger noe av det også på legen som ble konsultert?

Dette snakker vi mer om i ukens episode av Stetoskopet, hvor Lars-Jøran Andersson er gjest. Han er spesialist i anestesiologi og overlege for ambulanseavdelingen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. Han er også en av forfatterne bak en nylig publisert kronikk om dette temaet.

Kronikken «Akuttmedisin utenfor sykehus – hvem har ansvaret for pasienten?» er skrevet av Lars-Jøran Andersson, Søren Stagelund, Silje Andreassen Søreng, Marit Beate Storli, Siv-Ragnhild Bjørnstad og Maria Bergman Nilsson. Den kan leses i Tidsskriftets papirutgave nr. 17/23, og på tidsskriftet.no: https://tidsskriftet.no/2023/11/kronikk/akuttmedisin-utenfor-sykehus-hvem-har-ansvaret-pasienten 

Tilbakemeldinger kan sendes til stetoskopet@tidsskriftet.no. 
 Stetoskopet produseres av Caroline Ulvin Johansson, Are Brean og Julie Didriksen ved Tidsskrift for Den norske legeforening. Ansvarlig redaktør er Are Brean. 
 Jingle og lydteknikk: Håkon Braaten / Moderne media 
Coverillustrasjon: Stephen Lee 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Stetoskopet – Tidsskriftets podkast
Not playing