Facebook Pixel
Stetoskopet – Tidsskriftets podkast

Redaktørens hjørne #57: Humanitære katastrofer, behandling av irritabel tarm, akademiske urbane myter

Den humanitære og helsemessige katastrofen som utspiller seg i Gaza preger også de vitenskapelige tidsskriftene i disse dager (1–5). Situasjonen i Sudan blir omtalt som en humanitær krise av «episke proporsjoner» (6). Resultatene av en treårig kohortstudie av lukte- og smaksforstyrrelser etter mild covid-19-sykdom er nylig publisert i JAMA (7). Er det fortsatt behov for å skjerme nosokomialt utsatte deler av befolkningen mot covid-19 (8, 9)? Er endovaskulær trombektomi det beste alternativet ved store hjerneinfarkter (10, 11)? Det foreligger nye studier på behandling av irritabel tarm (12, 13) og av kneartroser (14). Og pass på så du ikke faller for akademiske urbane myter – les litteraturlista til dagens episode nøye (15, 16)!

Se litteraturlista på tidsskriftet.no: https://tidsskriftet.no/2023/11/podkast/redaktorens-hjorne-57-humanitaere-katastrofer-behandling-av-irritabel-tarm 

Tilbakemeldinger kan sendes til stetoskopet@tidsskriftet.no. 
 Stetoskopet produseres av Caroline Ulvin Johansson, Are Brean og Julie Didriksen ved Tidsskrift for Den norske legeforening. Ansvarlig redaktør er Are Brean. 
 Jingle og lydteknikk: Håkon Braaten / Moderne Media 
Coverillustrasjon: Stephen Lee 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Stetoskopet – Tidsskriftets podkast
Not playing