Facebook Pixel
Stetoskopet – Tidsskriftets podkast

Taushetspliktens gråsoner – når bør man melde fra?

Som lege er man nødt til å forholde seg til en hel rekke plikter, lover og regler i møte med pasienter i en travel arbeidshverdag. Kanskje er taushetsplikten den aller mest kjente – og pasientenes personvern settes selvsagt meget høyt. Men hva om politi eller andre samfunnsinstanser krever å få utlevert taushetsbelagt informasjon? Kan man nekte? Hvilke rettigheter har man da som lege?

I ukens episode har vi invitert Martine Enger og Hanne Eeg-Henriksen for å snakke mer om temaet. Enger er ph.d. og overlege ved Skadelegevakten ved Oslo universitetssykehus – mens Eeg-Henriksen er advokat MNA og juridisk rådgiver på timebasis i Stab økonomi, juridisk og IKT ved Oslo universitetssykehus.

Debattartikkelen «Taushetsplikt, opplysningsrett og avvergingsplikt» er skrevet av Hanne Eeg-Henriksen og Martine Enger. Den kan leses i Tidsskriftets papirutgave nr. 16/2023 og på tidsskriftet.no: https://tidsskriftet.no/2023/10/debatt/taushetsplikt-opplysningsrett-og-avvergingsplikt 

Tilbakemeldinger kan sendes til stetoskopet@tidsskriftet.no.


Stetoskopet produseres av Caroline Ulvin Johansson, Are Brean og Julie Didriksen ved Tidsskrift for Den norske legeforening. Ansvarlig redaktør er Are Brean.


Jingle og lydteknikk: Håkon Braaten / Moderne media
Coverillustrasjon: Stephen Lee
Les også: 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Stetoskopet – Tidsskriftets podkast
Not playing