Facebook Pixel
Stetoskopet – Tidsskriftets podkast

Ultralyd i svangerskapet


Ultralyd i svangerskapet bør være mer omfattende. En velfungerende morkake og navlesnor er nemlig helt avgjørende for et normalt svangerskap, men disse organene vies for lite oppmerksomhet i svangerskapsomsorgen. Det mener forfatterne bak en nylig publisert debattartikkel i Tidsskriftet. 


En av forfatterne er Cathrine Ebbing – som også er dagens gjest. Ebbing er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og overlege ved Kvinneklinikken ved Haukeland universitetssjukehus. Hva risikerer man egentlig ved å ha for lite oppmerksomhet på morkake og navlesnor under ultralydundersøkelser?


Debattartikkelen «Ultralyd i svangerskapet bør være mer omfattende» er skrevet av Ine Hildershavn Moen, Synnøve Lian Johnsen, Henriette Odland Karlsen, Anne Martha Stokke, Svein Rasmussen og Cathrine Ebbing. Den kan leses på tidsskriftet.no: https://tidsskriftet.no/2024/02/debatt/ultralyd-i-svangerskapet-bor-vaere-mer-omfattende 


Tilbakemeldinger kan sendes til stetoskopet@tidsskriftet.no.

Stetoskopet produseres av Caroline Ulvin Johansson, Are Brean og Julie Didriksen ved Tidsskrift for Den norske legeforening. Ansvarlig redaktør er Are Brean. 



Jingle og lydteknikk: Håkon Braaten / Moderne media 
Coverillustrasjon: Stephen Lee   

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Stetoskopet – Tidsskriftets podkast
Not playing