Facebook Pixel
Lykkeberg og Corydon

Uenigheder mellem Nationalbanken og Vismændene.

Lykkeberg og Corydon
Lykkeberg og Corydon

Er der brug for at skære hårdt i de offentlige udgifter og sætte en bremse i privatforbruget for at redde Danmark fra en recession? Eller kører økonomien i præcist det tempo, som den skal?

De økonomiske vismænd har i denne uge anbefalet en finanspolitisk stramning på en halv procent af BNP, da de mener, at vi har en beskæftigelse på ca. 90.000 højere end, hvad der er strukturelt holdbart. Det er en stor kontrast til sidste år, hvor de ikke anbefalede en stramning. Omvendt har den nye ledelse i Nationalbanken nu fjernet alle anbefalinger om finanspolitiske stramninger, hvorimod de sidste år anbefalede en stor finanspolitisk stramning på en hel procent af BNP. Der er med andre ord tale om et 180-graders holdningsskifte fra begge sider.

Men hvad er så konsekvenserne, når de to største rådgivende organer omkring dansk økonomi ikke kan blive enige? Corydon har inviteret Børsens økonomiske redaktør Steen Bocian i studiet for at få svar på dette og meget andet. Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen

Lykkeberg og Corydon
Spelar inte