Facebook Pixel
Udsendt Af Danmark

De stille helte - katastrofer, ondskab og uddannelse

Udsendt Af Danmark
Udsendt Af Danmark
De stille helte er min betegnelse for de mennesker, der arbejder i Beredskabsstyrelsen - om det så er de fastansatte eller de frivillige, så er det kendetegnede mennesker, der stiller op med kort varsel og er fremme som de første til kriser og katastrofer.

Om det så er nationalt eller internationalt.

Og de gør intet væsen af sig selv.

I langt de fleste danskeres bevidsthed eksisterer de slet ikke, da de bevæger sig næsten lydløst og i små grupper.

De stille helte…

Kender du det, at der nogle mennesker, der bare vinder ved nærmere bekendtskab. Min respekt for Beredskabsstyrelsens medarbejdere vokser hver gang, jeg møder dem. De løser de mest utrolige opgaver under de mest utænkelige forhold.

Vi kender dem ikke, da vi sjældent ser dem marchere gennem byen i kæmpe parader under hornmusik, heste og pauker.

Hver eneste af de folk, jeg har talt med fra Beredskabsstyrelsen udstråler ydmyghed, respekt og medmenneskelighed – det er mennesker, der en eller flere gange er rejst ud til verdens brændpunkter, var der.

Alene de seneste år har Beredskabsstyrelsen bidraget med 100 mennesker i 12 forskellige lande. Det lyder ikke af meget, men deres indsats betyder en kæmpe forskel - derude i den skarpe ende.

Og i godt 70 år har Beredskabsstyrelsens ansatte og frivillige beredskab hjulpet til i mere end 300 katastrofer rundt om i verden (og endnu flere gange herhjemme).

De står på 12 timers internationalt beredskab og er klar til at smide alt, hvad de har i hænderne.

Mange af dem har en aftale med baglandet om, at de bare kan sige ja, når telefonen ringer – og rejse afsted – uden at vide, hvad der nødvendigvis venter dem.

Og i denne podcast har jeg mødt Ove - en mand med over 30 års erfaringer fra en lang række af internationale missioner bag sig.

Vi taler om ondskab, om magtesløshed, om at prioritere menneskeliv og om at stå hjælpeløs med et barn mellem hænderne, mens forældrene stirrer på dig med sorg og håb i øjnene.

Om at verden stille og roligt bliver et bedre sted og vejen frem er uddannelse.

Jeg håber, at du vil tage dig tid til at lytte podcasten til ende - og blive klogere på de stille helte og deres fantastiske indsatser rundt om i verden.

Tak.

Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/udsendt-af-danmark--4983116/support.
Udsendt Af Danmark
Spelar inte