Facebook Pixel
Udsendt Af Danmark

Ellemann-Jensen: Soldat & veteran

Udsendt Af Danmark
Udsendt Af Danmark
Vi har inviteret Jakob Ellemann-Jensen ud på en gåtur rundt om Søndersø ved den nedlagte Flyvestation Værløse - i regnvejr, i knæhøjt mudder (i hvert fald for hunden), til en samtale om at være soldat, veteran - og lidt om politik.

Vi kommer forbi barndommen, opvæksten i et hjem, hvor der nok blev talt lidt mere politik end i andre hjem og taler om de skelsættende begivenheder, som formede hans forpligtelse til at tjene som soldat.

Lyt med, når vi taler om historiske begivenheder, som Jakob levende fortæller om og vækker til live, når han genfortæller samtalerne ved familiens middagsbord.

Jakob fortæller om at være værnepligtig ved Den Kongelige Livgarde, om at komme på sergentskole og fortsætte som delingsfører, men ikke være der, når hans mænd blev sendt til Balkan.

I løbet af den gode (våde) gåtur kommer vi omkring kammeratskab, hans værnepligt og den indflydelsesrige beslutning om ikke at tilslutte sig sine kammerater i Kroatien - et valg, der stadig tynger ham.

Jakob fortæller ærligt om at gå fra at være en universitetsstuderende til igen at tage uniformen på og tage sin udsendelse til Bosnien i 1999, hvor han stod ansigt til ansigt med krigens barske realiteter, solidaritetens værdi og de dybe lektioner, der blev lært i mødet med menneskehedens mørkeste aspekter.

Jakobs historie slutter ikke her. Hans refleksioner fortsætter med den bratte afrejse fra Afghanistan, betydningen af at bære uniformen og kammeratskabet.

Vi taler om pligt, tjeneste og de værdier, der er værd at kæmpe for.

Lyt og kom ind bag den tidligere forsvarsminister, venstrepolitiker, far til fire og mød soldaten inden i statsmanden og veteranen, der værdsætter de bånd, der er dannet i tjenesten for sit land.

Podcasten er produceret i samarbejde foreningen Folk & SIkkerhed i rammen af Udsendt Af Danmark.

Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/udsendt-af-danmark--4983116/support.
Udsendt Af Danmark
Spelar inte