Facebook Pixel
Udsendt Af Danmark

En samtale om at overleve i det civile efter et liv i uniform

Udsendt Af Danmark
Udsendt Af Danmark
I en ærlig samtale med Jimmy Solgaard, tidligere dansk dragon og forfatter til bogen "Civilian's Survival Guide", åbner han op om overgangen fra militæret til det civile liv.

Jimmy, der tjente i syv år og var en del af hold 6 i Afghanistan, deler sine tanker om det unikke broderskab blandt soldater og de udfordringer, som møder en veteran i det civile."Man bærer uniformen med en blanding af stolthed og en tung byrde," fortæller Jimmy. "Det skaber et bånd, som er svært at genskabe i det civile liv."

Og kommer ind på vigtigheden af at holde kontakt med tidligere kammerater, "De er dine vidner og støtter, som forstår den transformation, du gennemgår. Så sørg for at få lavet det der festudvalg, inden nogle af jer forlader forsvaret."

Jimmy's rejse fra militær til civil er ikke kun Jimmys personlige fortælling om egne oplevelser, men baserer sig også på 100-vis af samtaler med andre veteraner og soldater, der har taget turen. "Man forlader ikke bare forsvaret; man forlader en identitet," siger han.

Hans bog er et forsøg på at guide andre veteraner gennem denne overgang.

Podcasten er produceret af Fremfor for Foreningen Folk & Sikkerhed.

Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/udsendt-af-danmark--4983116/support.
Udsendt Af Danmark
Spelar inte