Facebook Pixel
Udsendt Af Danmark

Får alle soldater PTSD af krig

Udsendt Af Danmark
Udsendt Af Danmark
Når man tænker på PTSD og soldater, opstår billeder af krigens brutalitet: ildkampe, lemlæstelse og død. Denne opfattelse er ikke helt forkert, men den fortæller ikke hele historien. Gennem årene har mange soldater vendt hjem fra tjeneste med usynlige sår på sjælen, sår der ikke stammer fra kamphandlinger, men som har haft en dybtgående psykologisk indvirkning. Disse traumer kan skyldes mobning, følelser af utryghed, overgreb, eller et manglende kammeratskab - emner, som denne podcast vil udforske.

Emil Arenholt Mosekjær, Afghanistan-veteran, journalist og forfatter af "Soldaterhjerte" er vært og vil sammen med Bettina Dahl og Palle Würtz dykke ned i dagens emne; Får alle soldater PTSD af krig?

Alle tre deltagere i dagens podcast har været udsendt til Afghanistan. De diskuterer deres liv både i og efter forsvaret.

Bettina, nu pædagog, og Palle, en aktiv formidler, deler deres tanker om overgangen fra militæret til det civile liv. De taler om deres mest mindeværdige øjeblikke som soldater - fra følelsen af kammeratskab til de intense oplevelser i felten.

Bettina og Palle deler også deres personlige kampe med PTSD og de udfordringer, de har mødt i forsøget på at få anerkendt deres tilstand. De taler åbent om deres erfaringer med mobning, uønskede seksuelle tilnærmelser, og det psykologiske pres de oplevede.

Podcasten runder af med en dybere samtale om, hvordan disse oplevelser har formet dem, og hvad de savner ved soldaterlivet. Deres historier kaster lys over de ofte oversete aspekter af livet som soldat og de udfordringer, der følger med at tilpasse sig livet efter tjenesten.

Tak fordi I lyttede med til denne episode fra Udsendt Af Danmark. Vi håber, disse fortællinger giver et dybere indblik i de komplekse realiteter, som soldater står overfor, både i og uden for tjeneste.

Podcasten er udgivet med støtte fra Folk & Sikkerhed.

Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/udsendt-af-danmark--4983116/support.
Udsendt Af Danmark
Spelar inte