Facebook Pixel
Udsendt Af Danmark

Gud, Konge & Fædreland - Danmarks Top Gun F-16 piloten MET

Udsendt Af Danmark
Udsendt Af Danmark
Thomas med flyvernavnet MET har fløjet siden 1993, hvor han for første gang kunne sætte sig i cockpittet i en F-16. Vi har mødt ham til en snak om at flyve F-16, om at kaste bomber og vide, at nu slår jeg mennesker ihjel. Om en hverdag, hvor jobbet er at stå op, flyve ud og smide bomber - og hvorfor det er godt både med korte missioner og en tur i messen.

Der er mange missioner, som vi danskere kender til, men der er ligeså mange missioner, hvis ikke flere, så vi ikke kender til eller får den personlige historie fra.

MET er en af de danske F-16 piloter med flest flyvetimer bag sig og har deltaget i fire krige – han har kastet bomber på Balkan, i Afghanistan, i Libyen, Syrien og Irak. Han har smidt bomber og ved, at han har slået mennesker ihjel. Fordi det er hans job. Fordi han har udført de opgaver, som den danske stat har bedt ham og hans kollegaer om at udføre.

MET har skrevet flere bøger, og står blandt andet bag bøgerne “F16 – oplevelser på danske vinger” (2011), “Hercules – oplevelser på danske vinger” (2015), “Merlin – oplevelser på danske vinger” (2017) samt selvbiografien “Kysser Himlen” (2017).

Foto: Casper Tybjerg / Illustration Udsendt Af Danmark

Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/udsendt-af-danmark--4983116/support.
Udsendt Af Danmark
Spelar inte