Facebook Pixel
Udsendt Af Danmark

Med feltpræsten på mission

Udsendt Af Danmark
Udsendt Af Danmark
I denne podcastepisode møder du en dansk feltpræst, Kristoffer, der har været udsendt til Bagdad i Irak. Normalt er Kristoffer sognepræst i Fredericia, men i dette afsnit deler han ud af sine erfaringer og refleksioner omkring funktionen som feltpræst.

Skal en feltpræst bære pistol? Hvordan forholder man sig til at bære våben, når man i sin funktion og sit embede egentlig grundlæggende er imod krig. Muligheden for at bære våben fører til refleksioner og indre konflikter, specielt under situationer, der udfordrer hans beslutning.

Du lærer om de tre rum, han navigerer i som feltpræst: gudstjeneste- eller kulturrummet, frirummet, og samtalerummet.

Han deler, hvordan disse rum tjener til at opbygge fællesskab, tilbyde trøst og refleksion, og skabe et trygt miljø for åbenhed og dialog. Vi hører også om de udfordringer og overvejelser, der følger med at være en stabiliserende og omsorgsfuld tilstedeværelse i en konfliktzone, samt de personlige konsekvenser og refleksioner, der kommer med rollen som feltpræst.

Podcasten er optaget i forbindelse med Udsendt Af Danmark LIVE arrangement i Sct. Michaelis Kirke i januar 2024.

Podcasten indgår som en del af det folkeoplysende arbejde, som vi laver i samarbejde med foreningen Folk & SIkkerhed


Afslutningsvis åbner han op for de emotionelle og etiske dilemmaer, han står over for, både i felten og hjemme, samt betydningen af at anerkende de tunge byrder, soldater og han selv bærer på.

Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/udsendt-af-danmark--4983116/support.
Udsendt Af Danmark
Spelar inte