Facebook Pixel
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

S14E4 "Sä oot aina niin ärtynyt!" ja muita merkkejä, joista tunnistat uupumuksen

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

Riitoja kotona? Unettomuutta? Selittämätön paine rinnan päällä? Kesälomalla asiat ovat hyvin, arki rullaa ja fiilis on hyvä. Mutta kun töihin paluu häämöttää, ottaa ahdistus vallan. Miten minä ikinä jaksan mennä takaisin?

Jaksossa Erja kertoo kuinka keväällä ei tunnistanut itsessään merkkejä työssä uupumisesta. Olo oli jatkuvasti kiukkuinen ja stressaantunut. Homma helpotti vasta kun arkityö jäi pois. Siispä tässä jaksossa puhumme työuupumuksesta ja miten voimme hoitaa itseämme paremmin työelämän haasteissa. Puhumme uupumiseen johtavista syistä, merkeistä ja vaikutuksista sekä jaamme vinkkejä parempaan stressinhallintaan.

Työuupumuksella voi olla vaikutuksia sekä työhömme että henkilökohtaiseen elämäämme. Emme ehkä pysty suoriutumaan tehtävistämme niin hyvin kuin haluaisimme. Saatamme jopa kyynistyä! Jos tunnistat jaksoa kuunnellessa itsesi, aloita näistä:

  • Kuulostele itseäsi: Tiedosta omat rajasi ja uskalla sanoa ei, kun tarvitset lepoa. Muista, että sinä olet elämäsi tärkein henkilö, ei lapset, puoliso tai työkaverit vaan SINÄ.

  • Tee työpäivistä joustavampia: Priorisoi tehtäviä ja muista pitää pieniä taukoja. Ajanhallinta auttaa sinua hallitsemaan työmäärääsi ja välttämään liiallista kuormitusta.

  • Huolehdi kehostasi: Anna itsellesi aikaa levätä ja

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
Ikke spilt