Facebook Pixel
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

S15E1 Teetkö taloudellisia päätöksiä kuin 7- vuotias??

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

Mihin sinä uskot?Ronja uskoi että rahan tekeminen on vaikeaa ja Erjalla opiskelija elämän niukkuus jäi päälle vaikka elintaso nousi. Mistä tämä kaikki juontraa juurensa?

"Luuletko että olen joku pankkiautomaatti vai?!" Kuulostaako tutulta? Jokaisella meillä on rahasta kerrottu satuja koko lapsuutemme. Satuja siitä, mitä raha merkitsee, kuinka se vaikuttaa ja kuinka emme voi mitään vallitseville taloudellisille olosuhteille. Ja kun olemme alkaneet uskoa näihin satuihin, on niistä muodostunut meille tapa toimia.

Tässä jaksossa sukellamme rahamielemme syövereihin ja pohdimme, teemmekö taloutemme päätöksiä kuin 7-vuotiaat? Käsittelemme rahaan liittyviä uskomuksia, niiden vaikutusta elämäämme ja miten voimme muuttaa suhdettamme rahaan.

Miksi rahan tekeminen tuntuu niin vaikealta? Mistä nämä rahaan liittyvät uskomukset oikein tulevat? Jakson aikana avaamme keskustelun näiden kysymysten ympärillä ja pohdimme, kuinka voimme hylätä vanhat uskomuksemme ja luoda uuden, terveemmän suhteen rahaan.

Muistatko ensimmäisen kerran, kun törmäsit huonoon rahauskomukseen? Uskomustyöskentelyä voi verrata sipulin kuorimiseen - se voi olla kivuliasta, mutta kyyneleiltä ei voi välttyä. Keskustelemme siitä, miten voimme paljastaa ja haastaa omat rahauskomuksemme.

Ja lopuksi, pohdimme köyhän ja rikkaan mindsetin eroja. Mitä tarkoittaa olla vauras ja rikas ajattelutapa? Kuinka voimme siirtyä kohti vauraampaa ja rikkaampaa tapaa ajatella rahasta ja taloudellisista päätöksistä? Paljastamme myös uuden VMV verkkokurssimme!

Mutta kuten tiedämme, satu on vain satua. Eli voimme päättää uskoa uusiin satuihin, joilla on positiivisempi loppu, vai mitä?

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
Ikke spilt