Facebook Pixel
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

S15E3 Se aika kuusta?Todellakin!Kuinka ottaa kaikki hyöty irti hormonisyklistä?

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

Tässä jaksossa puhumme naisten hormonaalisesta terveydestä yleisellä tasolla.Jos sinulla herää huoli omasta terveydestäsi, ota yhteys omaan lääkäriin.

Eräänä aamuna Liisa Saukkonen ei päässyt ylös sängystä. Hän teki kaiken oikein; söi terveellisesti, liikkui ja nukkui. Siltikään kaikki ei ollut ihan niin kuin olisi pitänyt olla. Syyllinen oloon löytyi hormoneista! Ja niistä puhumme tänään.

Tiedätkö sinä, kuinka voit ottaa kaiken hyödyn irti kehosi eri vaiheista? Mitä paremmin ymmärrämme kehomme toimintaa, sitä paremmin voimme oikeasti hyödyntää mm. energiapiikkejä tekemiseen ja luovuuteen.

Hormonaalinen syklimme, jota leimaavat hormonien, kuten estrogeenin ja progesteronin, muutokset, muokkaa syvästi sitä, miten toimimme henkisesti ja fyysisesti. Samoin kuin luonto muuttuu vuodenaikojen vaihtuessa, muuttuu kehomme ja toimintamme kuukautiskierron eri vaiheissa.

Liisa Saukkonen on yrittäjä ja valmentaja sekä erityisesti naisen hormonikierron asiantuntija. Hän auttaa naisia elämään enemmän juuri itsensä näköistä elämää. Ja tähän ei kuulu jatkuva puskeminen vaan oman kehon toimintojen optimoiminen ja kuunteleminen.

Vuodenajat ovat tärkeitä luonnonkiertokululle, niin myös kuukautiskierrolle. Jaksossa Liisa puhuu hormonisyklistä talvi, kevät, kesä ja syksy- vaiheina. Näiden avulla tiedät mitä kannattaa milloinkin tehdä.

Kuinka sitten voidaan ottaa kaikki hyöty irti hormonikierron jokaisesta vaiheesta?

Kuukautisten vaihe eli talvi

Himmaa ja suunnittele sekä ota iisisti. Hyödynnä tätä vaihetta itsesi ja kehosi huoltoon, mikä luo pohjan edessä olevalle energiasyklille. Kuuntele podeja, lue kirjaa ja kerrytä henkistä pääomaa taloudesta, rahasta ja sijoittamisesta-vielä ei ole aika toiminnalle.

Follikulaarinen vaihe eli kevät

Estrogeenin noustessa keskittymisesi terävöityy. Selvitä monimutkaiset tehtävät, tee vaativa suunnittelutyö ja panosta juuri keskittymistä vaativiin tehtäviin. Sosiaalisen energian kasvaessa olet viestinnän velho. Hyödynnä tätä vaihetta loistaaksesi neuvotteluissa, vahvistaaksesi asiantuntijuuttasi ja tuodaksesi äänesi esiin. Sovi työhaastattelut ja palkkaneuvottelut näihin päiviin ja voit yllättyä lopputuloksesta!

Ovulaation vaihe eli kesä

Kun estrogeeni on huipussaan, myös sosiaalinen karismasi on huipussaan. Verkostoidu, tee yhteistyötä ja osallistu sosiaalisiin tilanteisiin, jotka voivat avata mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Kun uhkut itseluottamusta, käytä tämä vaihe viisaasti ja ota laskelmoituja riskejä. Tee ensimmäiset osakepoiminnat, osta rahastoja tai rohkaistu asuntosijoittamaan, jos sille on edellytykset kunnossa. Tarvitsemme taloudellisten, hallittujen riskien ottoon vähän buustia.

Luteaalinen vaihe eli syksy

Kohonneen progesteroni

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
Ikke spilt