Facebook Pixel
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

S15E4 "Jopa esiteinit tulevat ostoksille äitiensä kanssa, koska eivät halua ostaa mitään uutta"Vieraana NiinMua vintageyrittäjä Maarit Kautto

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

Joskus 90-luvulla Niin Mua vintageyrityksen omistaja ja perustaja, Maarit katseli Seinfeld-nimistä TV-sarjaa, jossa sarjan hahmo Kramer myi vanhoja kauluspaitojansa pölyiselle mummolle jossain pölyisessä myymälässä. Nuorena Maaritissa heräsi ajatus: voisin olla se pölyinen mummo ja vuosia myöhemmin niin myös kävi. Tästä unelmasta alkoi Maaritin matka yrittäjäksi, vaikka tie ei ollutkaan aivan suoraviivainen.

Tässä podcast-jaksossa pureudutaan Maarit Kauton tarinaan, porvoolaiseen vintage-yrittäjään, joka on toiminut alalla jo 7 vuotta. Hän omistaa Niin Mua -liikkeen, joka toimii sekä kivijalkamyymälänä Porvoon Vanhassa kaupungissa että verkkokauppana. Maaritin liiketoimintaan heijastuvat vahvasti hänen ympäristömyönteiset arvonsa.

Ronja jakaa omat kokemuksensa Maaritin ja Niin Mua -liikkeen vaikutuksesta hänen mielipiteeseensä vintagevaatteista. Maaritin liikkeessä asioidessaan hän oivalsi vintagevaatteiden arvon ainutlaatuisuuden kautta. Pikamuodin ympäristövaikutukset jäivät varjoon kestävien materiaalien, laadukkaiden leikkausten ja pitkän käyttöiän rinnalla. Tämä vaikutti niin voimakkaasti Ronjaan, että hän ei ole lähtenyt liikkeestä ilman vaatetta, jolle on oikeasti käyttöä.

Maaritin missio onkin saada ihmiset siirtymään vintagevaatteiden pariin ja ymmärtämään omien valintojen tärkeys. Podcastissa käydään läpi Maaritin yrittäjätaivalta, joka on sisältänyt monenlaisia haasteita, erityisesti koronavuoden vaikutukset. Maarit kertoo vaikeista päätöksistä, joita yrittäjän oli tehtävä, ja korostaa kriisin olevan aina kasvun paikka.

Kuuntele jakso ja ota sekä Niin Mua että meidän somet seurantaan! @niinmua @romsronja @syo.nuku.saasta
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
Ikke spilt