Facebook Pixel
TietosuojaPod

#59: Pitääkö yksityisetsivän noudattaa GDPR:ää?

TietosuojaPod
TietosuojaPod

Tällä viikolla Hannes ja Milla perehtyvät vaihtoehtoiseen urapolkuun yksityisetsivinä, oppaanaan Jari Ala-Varvi Opseciltä. Jari työskentelee osana Opsecin tutkintatiimiä erilaisissa toimeksiannoissa. Kuulemme jaksossa mitä kaikkea yksityisetsivätoiminta kattaa sekä keskustelemme siitä, miten tietosuoja tulee huomioida tässä toiminnassa.

Jaksossa muun muassa: Millä GDPR:n oikeusperusteella yksityisetsivätoimintaa on mahdollista harjoittaa (spoiler: kotitalouspoikkeus ei ole välttämättä paras ratkaisu)? Onko kaikki tutkintaan liittyvä henkilötieto nimenomaan rikkomuksiin liittyvää henkilötietoa? Jännittääkö yksityisetsivää koskaan, että toiminnallaan tulee rikkoneeksi esimerkiksi salakatselusäännöksiä?

Keskustelemme lisäksi siitä, kuinka whistleblowing-kanavien yleistyessä yhä useampi organisaatio saattaa huomata tarvitsevansa yksityisetsivän palveluita väärinkäytöstapauksien selvittämiseksi. Kuinka organisaatio voi etukäteen valmistautua siihen, että tutkinta voi edetä jouhevasti siinä vaiheessa, kun jotain on osunut tuulettimeen?

Linkit:

Jari Ala-Varvi: Yksityisetsivätoiminta 2020 luvulla ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvät lainsäädännölliset velvoitteet Suomessa

https://www.theseus.fi/handle/10024/746379

Voit seurata TietosuojaPodia Twitterissä täältä: https://twitter.com/PodPrivacy

Voit lähettää meille palautetta Twitterin yksityisviestinä, hashtagilla #tietosuojapod tai sähköpostilla tietosuojapod@protonmail.com

Seuraa meitä myös Instagramissa ja LinkedInissä nimellä privacypod!

TietosuojaPod
Ikke spilt