Facebook Pixel
TietosuojaPod

#69: Jyri herää työelämän tietosuojan kauheuksiin

TietosuojaPod
TietosuojaPod

Sanotaan, että et ole elänyt elämää, ellet ole tehnyt työelämän tietosuojaa. Tässä jaksossa saat siis elämää kunnon kulauksen, kun Jyri kokee työelämän tietosuojaan liittyviä heräämisiä. Pilvin ja Jyrin vieraaksi on nimittäin saapunut Jenni Vinnari, joka toimii työoikeuteen erikoistuneena Senior Associatena Dittmar & Indrenius asianajotoimistossa ja aiheena on, mikäpäs muukaan, kuin palkka-avoimuusdirektiivi sekä työelämän tietosuoja.

Keskustelemme siitä, mitä palkka-avoimuus oikeastaan tarkoittaa ja miksi tällainen direktiivi on pitänyt tehdä: mitä oikeushyviä sillä metsästetään? Kun Jenni taluttaa meitä läpi direktiivin kiemuroista ja etsimme sopivaa kulmaa tietosuojalle, alamme vaivihkaa pystyttelemään “Objects in the työelämän tietosuoja may appear easier than they are”-kylttiä. Jakson lopulla Jyri törmää työelämän tietosuojan reaaliteetteihin tästäkin huolimatta.

Juridiikan lisäksi keskustelemme siitä, millaisia kulttuurillisia vaikutuksia palkka-avoimuusdirektiivillä voi olla esimerkiksi juristien ja tietosuojatinttien työelämään.

Laita siis jakso pyörimään ja nauti kulauksesta elämää mintun ja sitruunan kera!

#jyriawakenings

Linkit:

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (EU) 2023/970, annettu 10 päivänä toukokuuta 2023, miesten ja naisten samapalkkaisuuden periaatteen soveltamisen lujittamisesta palkkauksen läpinäkyvyyden ja täytäntöönpanomekanismien avulla

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=CELEX%3A32023L0970

Tykkäsitkö jaksostamme? Tue meitä täällä: https://bmc.link/privacypod4u

Voit seurata TietosuojaPodia Twitterissä täältä: https://twitter.com/PodPrivacy

Voit lähettää meille palautetta Twitterin yksityisviestinä, hashtagilla #tietosuojapod tai sähköpostilla tietosuojapod@protonmail.com

Seuraa meitä myös Instagramissa ja LinkedInissä nimellä privacypod!

TietosuojaPod
Ikke spilt