Facebook Pixel
Hälsoveckan by Tyngre

Nästan alla fastar på fel sätt

Hälsoveckan by Tyngre
Hälsoveckan by Tyngre

Jacob och Erik är ännu en gång själv bakom mikrofonerna för att spela in ett avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre. Avsnitt 109 handlar om fasta och sport-BHs.

Först diskuteras kort en nypublicerad studie där forskare visat att en för hårt åtsittande sport-BH kan påverka andningen och syreupptaget negativ hos vältränade kvinnor. Kvinnorna i studien valde dessutom lite för hårt sittande BH när de själva fick välja vilken de ville springa med vilket tros ha att göra med att de provar ut sin modell när de är inaktiva.

Efter det följer en lång diskussion om en väldigt komplicerad studie på hur det så kallade proteomet förändras under 7 dagar med bara vatten. Det här är utan tvekan de mest komplicerade studie som har diskuterats i podden genom åren och därför blir det mest en diskussion kring introduktionen och forskarnas diskussion kring deras egna resultat istället för en diskussion kring metoden och resultatet i studien vilket brukar vara det vanligare. En av flera saker som forskarnas resultat pekar mot är att fasta som varar kortare tid än 2-3 dagar inte är troligt att ha en positiv effekt på hälsan utöver den som kommer från vanlig kalorirestriktion.

Hälsoveckan by Tyngres instagram kan du hitta bilder relaterat till detta och tidigare avsnitt.

Hålltider

  • (00:00:00) Introsnack med en fantastisk historia från Erik
  • (00:06:20) En för tajt sittande sport-BH kan påverka andningen och öka ansträningen
  • (00:12:20) Vad händer i kroppen under en sju dagar lång vattenfasta
Hälsoveckan by Tyngre
Not playing