Facebook Pixel
Simple Swedish Podcast

#200 - Gör inte detta i Sverige!

Simple Swedish Podcast
Simple Swedish Podcast

#200 - Don't do this in Sweden!

--------------------

For English, scroll down!

--------------------

Ämnet för det här avsnittet var ett förslag som kom ifrån en av mina patrons. Tack för det! Dagens avsnitt handlar om vad man inte ska göra i Sverige. Hoppas det är intressant!

Ett par översättningar:

  • man ska inte.. = you shouldn't..
  • hög = high, tall
  • ett ljud = sound, noise
  • ett högt ljud = loud noise
  • skitig = dirty (not "shitty")

--------------------

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Vill du ha en GRATIS PDF med de 20 vanligaste misstagen folk gör i svenska? Klicka här och prenumerera på nyhetsbrevet – alltid på lätt svenska :)

--------------------

The topic of this episode was a suggestion made by one of my patrons. Thank you for that! Today's episode is about what not to do in Sweden. Hope it's interesting!

To support the podcast and get transcripts to the weekly episodes – become a patron for only 5€ per month - click here!

Would you like a FREE PDF with the 20 most common mistakes people make in Swedish, and how to correct them? Click here and subscribe to the newsletter – always in easy Swedish!

-------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistWebsite: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

Tja! Du lyssnar på Simple Swedish Podcast och det här är avsnitt nummer 200 (två hundra). 200 avsnitt gjorda hittills i Simple Swedish Podcast. Och för det här avsnittet så frågade jag mina patrons efter förslag på ämnen.

Så ja, jag frågade: Vad vill ni höra om i Simple Swedish Podcast för det här avsnittet nummer 200? Och sen så fick jag lite olika förslag, och jag valde det förslaget som jag tyckte var mest passande, eller, ja..

Och vem var det som..just det, ah, det var Angela som skrev det här förslaget, [det] tyckte jag var ett bra förslag. Dom andra förslagen kan självklart komma att bli ämnen i framtiden. Men ja, det vi ska prata om idag är saker man inte ska göra i Sverige. Som..om man gör de här sakerna så kanske folk inte tycker att det är så trevligt. Så ja, dom här sakerna är alltså otrevliga att göra i Sverige. Ja, först och främst ska jag tacka några patrons. Det är Carole, Dorsa, Mareks och Roman Tack för att ni stödjer den här podden. Alla patrons får transkript till alla avsnitt. Och jag ska också säga att på söndag nästa vecka, alltså söndagen den 29:e (tjugonionde) oktober, då händer det nåt kul.

Ja, det händer nåt kul, för att jag kommer att hålla ett webinarium tillsammans med Leonel från Fun Swedish. Fun Swedish känner du kanske till. Dom har en..ah, det är då Daniela och Leonel.

Dom har den kanalen tillsammans. Finns på Youtube, Instagram och så vidare.

Dom har också en språkskola. Så ja, jag kommer hålla ett webinarium tillsammans med Leonel där. Vi kommer prata om det viktigaste som finns när du vill lära dig prata flytande svenska. Så ett väldigt, väldigt intressant ämne. Ett väldigt viktigt ämne som jag tror att dom flesta av er vill veta mer om. Så ja, vi kommer snart ut med mer information om hur man registrerar sig. Men spara tiden, alltså klockan 19:00 (nitton-nollnoll) svensk tid, söndag nästa vecka, alltså söndagen den 29:e oktober.

Yes, och webinariet kommer vara på engelska. Så, alla som kan engelska kommer förstå webinariet utan problem.

Ja, så då ska vi prata om saker man inte ska göra i Sverige.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Simple Swedish Podcast
Not playing