Facebook Pixel
Simple Swedish Podcast

#201 - Svensk (orten)slang

Simple Swedish Podcast
Simple Swedish Podcast

#201 - Swedish slang from the hood

(For English - scroll down)

Tjenare!

Här kommer ett avsnitt för dig som tycker det är kul med slang! Jag har redan ett avsnitt om slang (#95), men det är om mer generell slang som de flesta svenskar både förstår och använder. Det här avsnittet har fokus på förortsslang!

Missa inte webinariet på söndag som jag håller tillsammans med Leonel från Fun Swedish! Söndag (29/10) klockan 19:00 (svensk tid) - registrera dig här!

I avsnittet använder jag mig av texten till Näääk - Blåser min rök - kolla in musikvideon här!

Sök gärna på "ortenslang" eller "förortssvenska" på YouTube, det finns många roliga videor, som denna och denna!

--------------------

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Tycker du redan att den här podden är ganska lätt, och vill nå en avancerad nivå i svenska? Då är kursen Strong Swedish för dig! Klicka här för att läsa mer!

--------------------

Hi!

Here's an episode for those who find slang interesting! I already have an episode about slang (#95), but that one is about more general slang that most Swedes both understand and use. This episode focuses on "förortsslang" - slang from the hood!

Don't miss the webinar on Sunday with Leonel from Fun Swedish! Sunday (29/10) at 7pm (Swedish time) - register here!

In the episode I use the lyrics to Näääk - Blåser min rök - check out the music video here!

Go and search for "ortenslang" or "förortssvenska" on YouTube, there are many fun videos, like this one and this one!

--------------------

To support the podcast and get transcripts to the weekly episodes – become a patron for only 5€ per month - click here!

Is this podcast already quite easy for you, and you would like to reach a more advanced level in Swedish? Then the Strong Swedish course is for you! Click here to read more!

--------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistWebsite: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

Sho bre, vad händer? Walla bror, jag lovar det här avsnittet kommer bli riktigt fett. Ja, det var mitt försök att prata ortensvenska. Och jag ska snart förklara vad det betyder.

Men först vill jag ställa några frågor till dig. Så, vill du nå en hög nivå i svenska där du generellt förstår det mesta?

Alltså du förstår det mesta folk säger, du förstår det mesta när du tittar på film, läser böcker, och så vidare. Och framför allt där du kan säga det du vill säga. Alltså en hög nivå, och i slutändan att prata flytande. Och vill du veta hur du bygger en perfekt miljö för att nå dit? En miljö med mycket, mycket exponering, där det känns kul och intressant att lära sig svenska. Och framförallt mycket, mycket övning på att prata. Då får du inte missa webinariet med mig och Leonel från Fun Swedish. Det är nu på söndag klockan 19.00 (nittion nollnoll). Och om du inte känner till Fun Swedish, då blir jag lite förvånad. Men i så fall, kolla in deras Youtube och Instagram. Dom har en språkskola, en svenskaskola. Och dom var med oss på Language Lock-in i somras.

Och ja, så Leonel från Fun Swedish, jag och han håller i ett seminarium som är nu på söndag, alltså den 29:e (tjugonionde) oktober klockan 19.00 svensk tid, alltså klockan sju på kvällen. Länk finns i beskrivningen. Webinariet är helt på engelska. Och ja, missa inte det, så ses vi där på webinariet. Och det är helt gratis, ska jag också säga.

Bra, och tre nya Patrons - Dorde, Richard och Max. Tack till er för att ni stödjer den här podden. Ja, så idag ska vi prata om slang.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Simple Swedish Podcast
Not playing