Facebook Pixel
Simple Swedish Podcast

#202 - Svåra koncept i nya språk

Simple Swedish Podcast
Simple Swedish Podcast

Det här avsnittet var ganska improviserat, men jag hoppas det ändå finns en hel del värde i det! Jag går igenom skillnaden mellan orden "förra", "senaste" och "sista", och jag pratar också om hur man gör för att lära sig nya, svåra koncept i ett språk.

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Tycker du redan att den här podden är ganska lätt, och vill nå en avancerad nivå i svenska? Då är kursen Strong Swedish för dig! Klicka här för att läsa mer!

-------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistWebsite: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

Ja, hallå! Du lyssnar på Simple Swedish Podcast. Och ja, det är så här att jag är lite, lite sjuk. Jag är lite sur att jag är sjuk, alltså jag är lite arg. Det stör mig att jag är lite sjuk, för att i början av det här året så var jag sjuk ganska länge, och jag sa att jag ska inte vara sjuk nåt mer det här året. Och jag har klarat det fram tills nu.

Och jag är inte jättesjuk, jag är lite förkyld, lite förkyld bara.

Men jag har väldigt lite energi.

Och det är mitt eget fel, alltså jag har bara mig själv att skylla.

Och jag vet varför jag blev förkyld. Så ja, det var helt enkelt för att jag hade sovit ganska dåligt i två dagar, och sen så var jag på en fest.

Och okej, jag drack inte så mycket men jag sov jättejättedåligt, för att jag hade täppt näsa. Att ha täppt näsa betyder att det är svårt att andas genom näsan. Och min näsa var så täppt att jag inte kunde andas alls genom näsan. Och att försöka sova och inte kunna andas genom näsan, för mig gör det att jag sover väldigt väldigt dåligt.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Simple Swedish Podcast
Not playing