Facebook Pixel
Simple Swedish Podcast

#211 - Sveriges historia - en överblick

Simple Swedish Podcast
Simple Swedish Podcast

Eftersom jag tycker mycket om historia så gör jag ibland avsnitt om svensk historia. Jag tänkte att det kanske är bra med en överblick också, så därför har jag gjort det här avsnittet. Vi går igenom hela Sveriges historia, från vikingatiden till 1900-talet.

Jag tipsar också om andra avsnitt jag har gjort, för dig som vill ha mer detaljer om specifika händelser.

Missa inte heller dokumentärserien på SVT play "Historien om Sverige"!

--------------------

For English, scroll down!

--------------------

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Vill du ha en GRATIS PDF med de 20 vanligaste misstagen folk gör i svenska? Vill du få mejl på lätt svenska med intressant info och uppdateringar varje vecka? Klicka här och prenumerera på nyhetsbrevet!

--------------------

Since I like history a lot, I sometimes make episodes about Swedish history. I thought it might be good to have an overview as well, so that's why I made this episode. We go through the entire history of Sweden, from the Viking Age to the 20th century.

I also suggest other episodes I've made, for those who want more details about specific events.

Also don't miss the documentary series on SVT play "Histoien om Sverige"!

To support the podcast and get transcripts to the weekly episodes – become a patron for only 5€ per month - click here!

Would you like a FREE PDF with the 20 most common mistakes people make in Swedish, and how to correct them? And how about emails every week in simple Swedish with interesting information and updates? Click here and subscribe to the newsletter!

-------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistWebsite: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

Hallå hallå, du lyssnar på Simple Swedish Podcast, och jag heter Fredrik.

Ja, jag tycker mycket om historia. Och jag har spelat in flera olika avsnitt om Sveriges historia förut. Jag kommer att tipsa om olika såna avsnitt i det här avsnittet. För det här avsnittet kommer jag göra mer som en överblick på svensk historia. En överblick, alltså mer generellt. Hur ska man förklara en överblick?

Tänk dig att du är över historien och du ser allting. Du ser allting från ovan, alltså uppifrån. Då har du en överblick. Så vi ska inte gå på detaljnivå utan lite mer makroperspektiv. Vi ska gå igenom hela Sveriges historia, men inte så mycket detaljer, utan jag vill ge en överblick.

Och innan vi börjar så ska jag tacka några nya patrons. Det är Erika, Thiago, David, Lydia, Stefan, och Abbas. Tack till er för att ni stödjer den här podden. Utan alla patrons så är såklart inte den här podden möjlig. Och som tack så får du tillgång till transkript till alla avsnitt. Och det kostar bara fem euro per månad.

Okej. Och jag vill också tipsa om att på SVT Play så finns det en serie, en dokumentärserie, som heter Historien om Sverige.

Så om du är intresserad av Sveriges historia så finns den serien ute nu. Den är jättejättebra. Ganska stor budget och är välproducerad. Helt ny serie. Jag tror inte att alla avsnitt är släppta än. Så ja, kolla på SVT Play.

SVT Play är typ den bästa resursen som finns när man lär sig svenska, för att du kan se alla olika program med svenska undertexter. Så kolla in Historien om Sverige och sätt på svenska undertexter. Okej, då börjar vi då.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Simple Swedish Podcast
Not playing