Facebook Pixel
Simple Swedish Podcast

#215 - Camino de Santiago (svår)

Simple Swedish Podcast
Simple Swedish Podcast

Tjaaa! I det här avsnittet pratar jag inte långsam svenska, utan jag pratar i vanligt tempo! Det betyder att det är svårare, men jag tror fortfarande att det är lättare än en "vanlig" podd. Mycket eftersom ni redan är van vid min röst.

Ämnet är Camino de Santiago, eller Jakobsleden som den heter på svenska. Det är en pilgrimsled genom norra Spanien som är ungefär 1000 år gammal. Jag gick den 2016, och det var en av de bästa upplevelserna i mitt liv!

Tänk på hur jag använder ordet "gå". På svenska använder vi det som "walk" på engelska, alltså att man använder sina fötter!

--------------------

För att stödja podden och få transkript till avsnitten - bli patron för bara 5€ per månad – klicka här!

Vill du ha en GRATIS PDF med de 20 vanligaste misstagen folk gör i svenska? Vill du få mejl på lätt svenska med intressant info och uppdateringar varje vecka? Klicka här och prenumerera på nyhetsbrevet!

--------------------

To support the podcast and get transcripts to the weekly episodes – become a patron for only 5€ per month - click here!

Would you like a FREE PDF with the 20 most common mistakes people make in Swedish, and how to correct them? And how about emails every week in simple Swedish with interesting information and updates? Click here and subscribe to the newsletter!

-------------------

Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistWebsite: www.swedishlinguist.com

-------------------

Ett smakprov (sample) på transkriptet:

Nämen hallå hallå! Välkommen till Simple Swedish Podcast. Jag heter Fredrik och jag är din värd för den här podden. Och idag blir det ett lite annorlunda avsnitt för jag tänkte prata i vanlig hastighet.

Så jag tänker att..jag ska inte prata långsammare. Just nu pratar jag långsammare, men under avsnittet så kommer jag att prata helt i vanlig hastighet. Så om du tycker att den här podden är lite svår att förstå, då kan det här avsnittet bli lite extra svårt.

Men du kan såklart få transkript till det här och alla andra avsnitt, om du går och blir patron. Det gör du på www.patreon.com/swedishlinguist. Och vi har fem stycken nya patrons. Det är Cathleen, Ralf, Kíra, Marjan och Danny. Så tack till er för att ni stödjer den här podden. Och ämnet för idag, det är Camino de Santiago. Det här är alltså den här pilgrimsleden som går i norra Spanien. Och jag gick den år 2016 (tjugo-hundra-sexton). Och det är en väldigt, väldigt känd vandringsled. Den har funnits i över tusen år. Ah, så den är väldigt historisk, väldigt känd.

Och ja. Den upplevelsen ska jag prata om idag. Så, ja, jag ska prata om caminon helt enkelt.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Simple Swedish Podcast
Not playing