Facebook Pixel
Uskonto on tylsää

50. Kulttuuri, yhteiskunta ja katsomukset (UE6 ja UE1)

Uskonto on tylsää
Uskonto on tylsää

Sisältövaroitus: jaksossa käsitellään järkyttäviä sukupuolittuneen väkivallan muotoja.

Oppitunti käsittelee katsomusten tutkimusta kulttuurintutkimuksen ja yhteiskuntatieteissä. Esimerkkinä tutustutaan tutkimukseen, joka käsittelee nuorten suomalaisten somalinaisten käsityksiä islamin suhteesta tyttöjen sukuelinten silpomiseen (Alakärppä, Tiina 2022. Islamin yhteydet tyttöjen sukuelinten silpomiseen nuorten somalinaisten silmin. Teoksessa T. Pauha & J. Konttori (toim.) Suomalaiset muslimit. Helsinki: Gaudeamus.)

- Lukion moduulit, johon oppitunti liittyy: UE6, UE1

- ⁠Oppitunti videomuodossa

- Linkki luentodioihin

Uskonto on tylsää sisältää taltiointeja katsomusopettaja Markus Finnilän pitämistä lukion evankelis-luterilaisen uskonnon oppitunneista. Ne sopivat lukiolaisille, kirjoituksiin valmistautuville abiturienteille ja aiheesta muuten vain kiinnostuneille. Opetus LOPS 2021:n mukaista ja aivan kuten koulun uskonnon opetus aina, tunnustuksetonta. Podcast on ⁠Harhaoppia-podcastin⁠ spin-off.

Jos löydät jaksosta asiavirheitä tai muuta kyseenalaista, voit lähettää huomiosi Harhaoppia-podcastin sähköpostiosoitteeseen harhaoppia@gmail.com tai Harhaoppia-podcastin Facebook- tai Instagram-sivun kautta.

Uskonto on tylsää
Not playing