Facebook Pixel
Hverdagspsyken

Hvordan er det å være Palestiner? - Bonusepisode m/ Rania, Abdullah, Sarah, Nader og Raghad

Hverdagspsyken
Hverdagspsyken

Hvordan er det å være Palestiner i Norge mens folkemordet herjer? De siste månedene har det vært mye fokus på saken, mens i denne samtalen slipper fem palestinere oss inn i deres hjerter.

I denne spesialepisoden får du innblikk i deres ulike forhold til Palestina som land, hvordan de har følt historien på kroppen og hvordan folkemordet som nå foregår foran hele verdens øyne påvirker psyken. Underveis i samtalen går vi i dybden på de psykologiske elementene som spiller inn når vi står i langvarig stress, sorg og sterke påkjenninger som dette. Videre snakker de om den palestinske kulturen og resiliensen som har bygget seg opp under over 75 år med Israelsk okkupasjon. Lytt til en åpen og sårbar samtale hvor den menneskelige opplevelsen står i sentrum.

I en samtale ledet/fasilitert av Jimmy snakker Rania, Abdullah, Nader, Sarah og Raghad om sine reiser, hvordan de har funnet måter å stå i hverdagen på, men også hvordan de mener vi kan støtte og bidra for palestinerne rundt oss. Dette er en unik samtale i dagens klima, der de palestinske stemmene tar den naturlige plassen.

Rania Iraki er TV produsent og Co-host av Palestinapodden. Hun jobber også for Stiftelsen Erkeengler som jobber for at flere barn og unge skal få delta i lek og fritidsaktiviteter.

Abdullah Asfour er en av grunnleggerne bak Palestinateltet og en aktiv deltaker på organisering av demonstrasjoner, aktiviteter, aksjoner og dialoger. Han jobber i Nordsjøen på oljeplattformer.

Nader Khalayli er co-host av Palestinapodden og en av initiativtakerne bak Palestinadagen og Visit Vestbredden. Han er daglig leder og manager i Orkestra AS, som skaper, utvikler og kobler merkevarer og mennesker sammen.

Sarah Frostmo Faraj er samfunnsviter i Midtøsten-studier med spesielt fokus på ære og maskulinitet. Hun har norsk, samisk og palestinsk bakgrunn som har gitt et unikt innblikk i minoritetsopplevelsen.

Raghad Abu Shaker er norsk-palestiner, opprinnelig fra okkuperte Haifa. Hun er student og aktivist som leder av studentorganisasjonen “Studenter for Palestina”.

God lytting! 🎙️

Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏

Du kan hjelpe ved å :
Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩‍💻

Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲

Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no

Hverdagspsyken
Spelar inte